Bayern po Pepovih taktih

Sredine tekme nogometne lige prvakov so upravičile pričakovanja, navdušile pa so predvsem privržence Bayerna, ki je v derbiju kroga ugnal Manchester City.

Bayern že igra po taktih Pepa Guardiole (v ospredju) Foto: Gustau Nacarino
Bayern že igra po taktih Pepa Guardiole (v ospredju) Foto: Gustau Nacarino

NOVA GORICA > Lahko Bavarci pod taktirko Pepa Guardiole igrajo kot Barcelona? Sodeč po videnem lahko. Bayern je, po tem ko je najboljši nogometaš evropskih zelenic iz pretekle sezone Franck Ribery s projektilom načel mrežo gostiteljev, uprizoril značilno igro kratkih podaj utemeljeno na posesti žoge. Z agresivnostjo in pritiskom na tekmece in žogo pa Bavarci nikoli niso imeli težav. Za tekmece v ligi prvakov (LP) je bila sredina izvedba branilcev naslova posebej zaskrbljujoča.

Izidi sredinih tekem LP, skupina A - Bayer : Real S. 2:1, Šahtar : Manchester Utd 1:1; vrstni red - Man. U. in Šahtar 4, Bayer 3, Real S. 0; B - Juventus : Galatasaray 2:2, Real M. : Köbenhavn 4:0; Real M. 6, Juventus 2, Köbenhavn, Galatasaray 1; C - PSG : Benfica 3:0, Anderlecht : Olympiakos 0:3; PSG 6, Olympiakos, Benfica 3, Anderlecht 0; D - CSKA : Viktoria 3:2, Manchester City : Bayern 1:3; Bayern 6, Man. City, CSKA 3, Viktoria 0.

Če je bil Manchester City, ki svojo igro oziroma nogometni pristop prav tako gradi na posesti žoge, kombinatorni igri in tudi agresivnosti, večji del tekme na domačem igrišču nemočen, potem je sporočilo dovolj pomenljivo. Pa čeprav trener Manuel Pellegrini doslej še ni ugnal moštev Pepa Guardiole, Manchester City pa se zlepa ne more prebiti iz skupinskega dela lige prvakov. V drugi tekmi skupine D je krvnik Maribora na poti do najelitnejšega klubskega tekmovanja, Viktoria Plzen, izgubila še drugo tekmo. V Moskvi je bil učinkovitejši ruski prvak.

Več zanimivih iztočnic so ponudili tudi dvoboji v skupini B. Juventus ubira podobno pot kot lani v skupinskem delu LP. Črno beli so zabeležili še drugi zaporedni remi, potem ko so zaostajali z 0:1, a tudi zasukali izid v slabih desetih minutah med 78. in 87. Veselje domačih privržencev pa je trajalo le minuto. Za veliko točko Galatasaraya in Roberta Mancinija pa ima največ zaslug Didier Drogba, ki je bil osrednja figura dvoboja. Druga tekma skupine B je imela tudi primorski pridih. Matej Jug iz Čiginja si bo gotovo zapomnil obračun med madridskim Realom in Köbenhavnom na stadionu Santiagu Bernabeu. Prvega sojenja v elitni ligi prvakov pač ne pozabiš kar tako. Za Cristiana Ronalda in soigralce, ki so tekmecu nasuli štiri zadetke, je bil bolj kot ne rutina.

Drugi klub iz Manchestra je bil sicer uspešnejši, a kljub vodstvu ni prišel do zmage v Ukrajini proti Šahtarju. Za varovance Davida Moyesa, ki v domačem prvenstvu trpi, pa je tudi remi uspeh. Dragocene točke je v drugi tekmi skupine A osvojil Bayer Leverkusen. Dve tekmi skupine C sta se končali z izidom 3:0. Paris Saint-Germain je doma proti Benfici že v prve pol ure opravil vse, pri čemer je Zlatan Ibrahimović dosegel dva zadetka. Še enega več pa je prispeval napadalec Olympiakosa Kostas Mitroglou, ki je v Bruslju potopil Anderlecht. Grk z nemškim potnim listom je s tem postal tudi junak sredinega večera.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano