Ankarančanom je NZS vrnila nepravilno odvzete točke

Ko predpisi niso popolnoma jasni niti tistim, ki jih tolmačijo, se hitro zgodi zaplet. In se je. Na MNZ Koper, ki vodi tekmovanje v tretji nogometni ligi, so napačno tolmačili določene člene disciplinskega pravilnika.

Krka (v belo-zeleni opravi) je favorit v boju za prestop v drugo ligo. Nihče ne ve, kako bi se razpletalo,  če ne bi  Mas Techu nepravilno odvzeli točk.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Krka (v belo-zeleni opravi) je favorit v boju za prestop v drugo ligo. Nihče ne ve, kako bi se razpletalo, če ne bi Mas Techu nepravilno odvzeli točk.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ANKARAN > Po zmagi na Jesenicah s 3:0 v nesrečnem 10. krogu 3. SNL so Ankarančani že slavili prevzem prvega mesta, ko so se na lestvici točkovno izenačili s Krko. Toda sledil je hladen tuš. Vodja tekmovanja v 3. SNL zahod Janko Kodarin je tekmo 10. kroga Jesenice : AH Mas Tech registriral s 3:0 za Gorenjce. V ankaranskem moštvu je bil tudi Marko Grižonič, ki po tolmačenju disciplinskega sodnika MNZ Koper Srečka Zebca zaradi štirih rumenih kartonov (enega je pridelal v koprskem prvoligaškem, tri pa v ankaranskem dresu) ni imel pravice nastopa. Na videz je vse lepo in prav.

Lestvica po 10 krogu je kazala - 1. Mas Tech 22, 2. Krka 22. Sledil je odvzem točk in drugačen vrstni red - 1. Krka 22, 2. Mas Tech 19. Zatem so Ankarančani v treh krogih izgubili vse tekme in devet točk, Krka pa je zmagala na vseh treh tekmah - osvojila je devet točk in za toliko povišala prednost pred Ankarančani.

Toda vodja tekmovanja Kodarin je v tednu pred tekmo objavil seznam nogometašev s prepovedjo igranja, na njem pa ni bilo Grižoniča. Na MNZ Koper so zavzeli stališče, da mora klub sam voditi evidenco, v pravilih pa ne piše jasno, kaj se zgodi v primeru, če igralec po začetku prvenstva zamenja rang tekmovanja - v tem primeru se je iz prve preseli v tretjo. Kdo je dolžan voditi število kartonov? V Ankaranu so bili prepričani, da je njihova naloga, da beležijo le kartone, ki jih igralec prejme v njihovem rangu tekmovanja, MNZ pa je trdil, da mora imeti popolno evidenco.

Zadeva se je razpletla med zimskim premorom. NK Mas Tech je na Nogometno zvezo Slovenije naslovil pritožbo zoper sklep vodje tekmovanja. Z njimi so se strinjali tudi na krovni organizaciji, kjer so sklep o odvzemu točk razveljavili. Toda v Ankaranu zaradi tega niso vriskali od veselja. “NZS nam je res vrnila točke, toda z odvzemom je prišlo do težko popravljive škode. Ekipi je vmes padla morala in posledično tudi rezultati. Za napako pa bo nekdo moral odgovarjati,” je za PN povedal predsednik NK Mas Tech Sebastjan Dvojmoč.

Zaostanek devet točk za vodilno Krko, ki se je še okrepila, bo spomladi skoraj nemogoče stopiti. V Ankaranu očitno ne mislijo tako. V svoje vrste so namreč med drugimi zvabili Elvisa Šahinovića, Patrika Bordona in vratarja Admirja Suhonjića.

ROK MAVER


Najbolj brano