Ankarančanke so ambiciozne

Po težavnem začetku priprav so ankaranske nogometašice nadomestile zamujeno in spomladanski del sezone začele s pomembno zmago proti Krki. V nedeljo ob 16. uri jih čaka prvi obračun na domačem igrišču - njihov tekmec bo vodilna ekipa Rudar Škale.

Nogometašice Ankarana (oranžne) čaka jutri vodilna ekipa lige - Rudar Škale Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometašice Ankarana (oranžne) čaka jutri vodilna ekipa lige - Rudar Škale Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ANKARAN > Nogometašice trenerja Dragana Puzića so bile v prvem spomladanskem krogu proste. V prvi slovenski ženski ligi namreč tekmuje devet ekip. V drugem krogu so v Novem mestu z neposrednimi tekmicami z dna lestvice zmagale. Pot do treh točk ni bila lahka, saj so domačinke po prvem polčasu vodile z 1:0, v drugem pa so Primorke z goli Barbare Kunej, Petre Pasar in Kaje Kalčič napravile popoln preobrat. Zgodnji začetek priprav na nadaljevanje sezone se je očitno obrestoval.

“Na spomladanski del smo se začeli pripravljati že pred dvema mesecema, a smo imeli na začetku precej težav. Pozimi je zgodaj tema, zaradi obnove igrišča z umetno travo na Bonifiki pa je bila povsod gneča. Veliko smo bili v fitnesu, opravili smo precej tekaških treningov, kasneje pa smo odigrali serijo prijateljskih tekem. Večinoma smo merili moči s fanti, s selekcijami U-13 in U-15 iz sosednjih klubov, odigrali pa smo tudi dvoboj z dekleti Lokavca, ki si želijo prihodnjo sezono nastopati v 1. SŽNL. Spomladi želimo osvojiti več točk kot jeseni in se bolj enakovredno kosati z močnejšimi ekipami,” je pojasnil trener Puzić.

Cilj je dosegljiv, saj so Ankarančanke trenutno sedme, šestouvrščeno Velesovo pa ima šest točk prednosti. Novinke v ligi bodo spomladi nedvomno močnejše, saj je po zdravstvenih težavah ponovno začela nastopati Lara Pečar, kmalu se bo treningom pridružila izkušena Helena Oblak, poleg tega pa sta ekipo okrepili še Cecilia Colli in Katlina Shaqiri.

“Želele bi si odigrati še kakšno prijateljsko tekme več, vendar smo kondicijsko kar dobro pripravljene. Zaenkrat nas je dvajset. Dekleta prihajajo iz obalnih občin, iz Ilirske Bistrice in iz Trsta. Zaradi službenih in družinskih obveznosti se nas na treningih zbere le okrog petnajst. Še kakšna igralka nam bi prišla zelo prav,” pravi Lina Čepak, ki igra in obenem opravlja vlogo vodje ekipe.

Prav zato v ankaranskem klubu razmišljajo o tem, da bi razširili bazo igralk in že jeseni organizirali treninge za mlajša dekleta, najbrž v povezavi s sosednjimi osnovnimi šolami. Toda najprej se bo potrebno posvetiti naslednjim nasprotnicam, najprej pa prav vodilni ekipi lige, ki gostuje jutri na ŠRC Katerina.

SANDI JERMAN


Najbolj brano