Ali bodo zmagali tretjič?

Nogometaši Gorice bodo z gostovanjem v Zavrču danes odprli 22. krog v prvi slovenski ligi. V Haloze so se odpravili včeraj in prenočili v standardni bazi na Ptuju.

Zaradi kartonov v moštvu Gorice drevi ne bo Alessandra Favallija (v modrem dresu v sredini), bosta pa Gianvito Misuraca (levo) in Alen Jogan (desno) Foto: Leo Caharija
Zaradi kartonov v moštvu Gorice drevi ne bo Alessandra Favallija (v modrem dresu v sredini), bosta pa Gianvito Misuraca (levo) in Alen Jogan (desno) Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Danes imajo na sporedu še jutranji trening v Kidričevem, nato pa se bodo odpravili v najbolj nogometni slovenski zaselek ob hrvaški meji, kjer so pod patronatom družine Vuk v zadnjih letih spisali uspešnico brez primere. Jesenska zgodba Zavrča je imela že skoraj pravljične obrise, vprašanje pa je, če bo takšen tudi razplet. Zimski premor je vrgel nekaj sence na navzven sicer vzorni projekt. Koliko so ga preiskave dacarjev pri glavnem pokrovitelju in trenja v moštvu ter posledična menjava trenerja zamajala, bo pokazal čas.

Oba medsebojna dvoboja z Zavrčem so nogometaši Gorice jeseni dobili s skupnim izidom 6:0. V Zavrču je bilo po zadetkih N'diayeja in Code 2:0, v športnem parku pa kar 4:0 (Coda, Misuraca 11 m, Lapadula 11 m, Kurbus ag). Ekipi sta na lestvici izenačeni na tretjem mestu s 36 točkami.

Viktor Trenevski, ki je moštvo zanesljivo popeljal do drugoligaškega naslova, jeseni pa je s posrečeno sestavljeno igralsko zasedbo uspeh nadgradil s tretjim mestom v prvi ligi, se je moral posloviti že po uvodnem spomladanskem krogu. Poraz z zadnjeuvrščenim Triglavom v Kranju naj bi le pospešil spremembo na trenerski klopi, ki to niti ni. Željko Orehovec, ki je že doslej - Trenevski ni imel potrebne licence - formalno opravljal vlogo prvega moža stroke, bo do nadaljnjega tudi dejansko vodil ekipo, s katero so imeli Novogoričani jeseni dobre izkušnje. Prepričljivo so dobili oba medsebojna dvoboja. Tudi prvega na vročem igrišču v Zavrču, kjer so morali položiti orožje vsi neposredni tekmeci za vrh: Maribor, ki so ga Zavrčani jeseni ugnali celo dvakrat, Koper in Rudar.

V moštvu, kjer je spomladi hrvaški pridih na igrišču še izrazitejši, predstavlja glavno napadalno grožnjo Dino Kresinger, ki bi ga lahko razbremenil novinec Matija Smrekar. Njun hrvaški rojak Josip Golubar bo zaradi izključitve na tekmi z Mariborom prav danes odslužil tretjo tekmo prepovedi igranja. Pri Novogoričanih zaradi kartonov nimajo pravice nastopa trije igralci, Amedej Vetrih, Luca Berardocco in Alessandro Favalli, zato bo moral trener Luigi Apolloni opraviti kar nekaj rošad v zvezni vrsti in obrambi, kjer bo imel pomembno nalogo Alen Jogan. V Zavrču se je na jesenskem medsebojnem dvoboju izkazal tudi kot asistent za prvi novogoriški gol, ki je usmeril potek dvoboja. In kaj pričakuje tokrat?

“Resda smo v medsebojnih dvobojih obakrat zmagali, a to v kontekstu današnjega obračuna ne šteje prav dosti. Gostitelji so nas bržkone dobro preučili, zato pričakujem težko tekmo na zahtevnem gostovanju. Seveda si želimo treh točk, ki imajo v medsebojnih dvobojih dvojno vrednost,” je pojasnil Jogan.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano