Adria od 0:6 do 6:2 doma

Nogometaši Adrie nadaljujejo s teniškimi izidi. Po porazu 0:6 v Tolminu so v soboto doma s 6:2 premagali Izolo in si popravili izhodišče pred končnico prvenstva v tretji ligi zahod. Adria : Izola 6:2 (3:2).

Mirenci (v zelenobelih dresih) so bili v soboto  neulovljivi za Izolane Foto: Ales Sorta
Mirenci (v zelenobelih dresih) so bili v soboto neulovljivi za Izolane Foto: Ales Sorta

MIREN > Primorski derbi je postregel s kopico zadetkov in zamujenih priložnosti, ki so bili posledica napak, a tudi lepih potez.

Igrišče Pri štantu, gledalcev 60, sodnik Subotić (Ljubljana) 6. Strelci - 1:0 Sardoč (2), 1:1 Finkšt (5), 2:1 Furlan (7), 2:2 Mikac (40), 3:2 Žibernik (42), 4:2 Žibernik (65), 5:2 Zovatto (72), 6:2 Zovatto (90). Adria: Urdih 6,5, Žigon 6,5, Baša 7, Sardoč 7, Furlan, Frelih 7 (od 89. Markočič-), Žibernik 7, (od 82. Lutman-), Zovatto 7, Dornik 7 (od 62. Godnič 6,5), Humar 6,5, Batič 6,5. Trener: Igor Mozetič. Izola: Rupnik 5,5, Lalić 5,5, Brec 5,5, Gavrić 5,5, Poletti 5,5 (od 46. Perše 5,5), Maletič 5,5, Tomažič 6, Kotnik 6 (od 46. Mihailović 5,5), Iriškić 5,5 (od 65. Čandek 5,5), Mikac 6, Finkšt 6. Trener: Aljoša Čotar. Rumeni kartoni - Frelih, Gavrić, Maletić, Finkšt, Perše.

Še preden so sicer maloštevilni gledalci na igrišču Pri štantu zavzeli svoje položaje, je bilo že 1:0. Festival zadetkov je odprl domači kapetan, 39-letni Boštjan Sardoč, končal pa ga je še en zimzeleni nogometaš v mirenski zasedbi Fillippo Zovatto, ki pri 45-letih še vedno trese mreže tekmecev. Izolsko je dvakrat.

“Pomembna je zmaga. Če se zberemo v popolni zasedbi, smo prav dobra ekipa, ki bi lahko imela tudi kakšno točko več na lestvici. Pri zadetkih sem imel tudi nekaj sreče, še bolj vesel pa sem podaj soigralcem. Do kdaj bom še igral? Še kakšnih šest, sedem let,” je v smehu odvrnil Zovatto, potem ko je izmenjal nekaj besed z enim bolj izkušenih v tokrat pomlajeni in zdesetkani izolski ekipi Tadejem Tomažičem. “Ne glede na vse smo si želeli zmagati, a smo v prvem polčasu prejeli naivne zadetke, ki so nam otežili načrte. Mladi soigralci so morda imeli nekaj treme, pa tudi mi izkušeni jim sprva nismo nudili potrebne opore. Tekma se je prelomila s četrtim zadetkom gostiteljev, pred katerim pa je bil storjen, a ni bil dosojen prekršek v naš prid,” je pojasnil Tomažič, ki je imel precej pripomb nad delom sodniške ekipe, pod taktirko Ljubljančanke Tanje Subotić.

Dejstvo pa je, da so si Izolani že v prvem polčasu privoščili preveč spodrsljajev. Prva dva gola so prejeli iz kota, tretjega pa po samostojnem prodoru Denija Žibernika, ki je zadel iz težkega položaja. Po prikazanem je bil zaostanek 2:3 gostov še sorazmerno ugoden. Mirenci so namreč zamudili še nekaj izrazitih priložnosti. Med drugim je Jan Dornik stresel tudi prečnik, okvir vrat pa je za Izolane zadel tudi Andrej Kotnik. Nadaljevanje je bilo precej mirnejše. Izolani so strnili vrste tudi s svežimi močmi na igrišču, a brez pravega učinka. Drugi Žibernikov zadetek in skupno četrti Adrie je odločil zmagovalca. Domači vratar Aljoša Urdih pa je s tremi obrambami omogočil brezskrbno končnico v režiji Zovatta.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano