13. zmaga Goričanov

Nogometaši Gorice so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 1:0 (1:0). Nogometaši iz mesta vrtnic so dosegli 13. zmago v državnem prvenstvu in zadržali četrto mesto, medtem ko so Novomeščani zavoljo zmage nogometašev iz Kranja nad Domžalčani padli na zadnje mesto na prvenstveni lestvici.

Nogometaši iz mesta vrtnic so dosegli 13. zmago v državnem prvenstvu in zadržali četrto mesto Foto: Leo Caharija
Nogometaši iz mesta vrtnic so dosegli 13. zmago v državnem prvenstvu in zadržali četrto mesto Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Goričani za tretjeuvrščenimi Velenjčani zaostajajo za tri, pred petouvrščenimi tekmeci iz Zavrča pa imajo štiri točke prednosti.

Športni park, gledalcev 350, sodniki: Bukovec (Lendava), Vukan (Gornja Radgona) in Benc (Rače). Strelec: 1:0 Boniperti (6.). Gorica: Cordaz, Vetrih, Širok, Coda, Boniperti (od 46. Lapadula), Mastriani (od 56. Misuraca), Finocchio, Jogan, Favalli, Berardocco (od 70. Johnson), Modolo. Krka: Obradovič, Krljanović, Buden, Marošević (od 57. Kastrevec), Ihbeisheh, Dežmar, Rašić, Perić, Balkovec (od 57. Obele), Zeljković, Ranič (od 77. Kramarič).Rumeni kartoni: Favalli, Modolo, Širok, Jogan; Rašić. Rdeč karton: /.

Gostitelji so sijajno odprli tekmo in imeli v prvih petnajstih minutah absolutno prevlado na igrišču, sad takšne predstave pa je bil zadetek, ki ga je po samostojnem prodoru in po strelu po tleh že v šesti minuti dosegel Filippo Boniperti. Le tri minute kasneje se je strelec uvodnega gola znova znašel v lepi priložnosti po podaji Massima Coda, a je njegov strel zaustavil novomeški vratar Matko Obradovič.

V nadaljevanju so do sape prišli tudi nogometaši iz dolenjske prestolnice. Ti so bili predvsem nevarni v zadnjih petnajstih minutah, po obetavnih zaključnih strelih Marina Perića, kjer se je z bravuroznim posredovanjem izkazal domači vratar Alex Cordaz, in Josipa Maroševića pa se izid ni spremenil.

Gorica bo v 30. krogu v soboto gostovala v Domžalah, Krka pa bo v nedeljo gostila Olimpijo.

V drugem polčasu so izbranci gostujočega trenerja Adnana Zildžovića skušali preobrniti potek tekme in doseči vsaj izenačujoči gol. V uvodnih petnajstih minutah so bili boljši tekmeci, v nadaljevanju pa so se gostitelji otresli terenskega pritiska. V 66. minuti se je Gianluca Lapadula po lepi podaji Luce Berardocca znašel v lepi priložnosti, a se je v medsebojnem dvoboju izkazal Obradović. Le pet minut kasneje se je Lapadula znova znašel v akciji za gol, po njegovem strelu z glavo pa je žoga zletela mimo vrat. Odprta novomeška igra je v končnici pustila nekaj več prostora domačim nogometašem, mreža pa se ni zatresla in ostalo je pri tesni zmagi izbrancev Luigija Apollonija.

STA


Najbolj brano