“Kostić Mendyja ni žalil na rasni osnovi”

Po novinarski konferenci nogometnega kluba Maribor, kjer je predsednik Bojan Ban ostro kritiziral obnašanje nekaterih igralcev in strokovnega štaba Olimpije, so se odzvali tudi v ljubljanskem prvoligašu.

Jean-Philipp Mendy prvi z leve Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Jean-Philipp Mendy prvi z leve Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > V izjavi za javnost so zapisali, da njihov igralec Miroljub Kostić temnopoltega Francoza Jeana-Philippa Mendyja ni žalil na rasni osnovi.

V nogometnem klubu Olimpija so zapisali: "Ponavljamo, da NK Olimpija Ljubljana obsoja vse vrste rasističnega vedenja in popolnoma podpira politiko ničelne tolerance do tovrstnega obnašanja. To smo jasno in javno sporočili tudi po tekmi 4. kroga med Olimpijo in Mariborom, ki je bila 2. marca 2014 v Ljubljani, na kateri je sodnik zaradi rasističnih vzklikov s tribun, za nekaj minut prekinil srečanje. Takrat je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije vodil postopek in naš klub kaznoval."

Vodstvo ljubljanskega kluba je po obtožbah Mariborčanov želelo zadeve razčistiti in je "zaslišalo" svojega igralca: "Danes smo po zelo resnih obtožbah s strani NK Maribor v klubu opravili pogovor z našim igralcem Miroljubom Kostićem, ki zagotavlja, da igralca Maribora Jeana-Philippa Mendyja ni žalil na rasni osnovi. Po naših podatkih o kakršnihkoli rasnih žaljivkah med igralci nista poročala niti delegat, niti glavni sodnik sobotne tekme. Verjamemo svojemu igralcu, ki zatrjuje, da ni bilo žaljenja na rasni osnovi. V kolikor uradne osebe ugotovijo, da je do tega dejansko prišlo, bomo seveda nemudoma ukrepali in sprejeli ustrezne sankcije."

STA


Najbolj brano