(Ne)zadovoljiv remi

Nogometaši Hita Gorice še na četrti prvenstveni tekmi v letošnji sezoni niso uspeli premagati Mariborčanov. Ob takšni tekmi so lahko oboji zadovoljni z neodločenim izidom, hkrati pa žalujejo za polnim izkupičkom v povprečni tekmi, ki se je razživela šele v nadaljevanju. Hit Gorica : Maribor 0:0.

Nogometaši Hita Gorice (v modrih dresih) in Maribora so se razšli brez zadetkov Foto: Leo Caharija
Nogometaši Hita Gorice (v modrih dresih) in Maribora so se razšli brez zadetkov Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA>Začetni enajsterici nista postregli s presenečenjem. Medtem ko je domači trener Miran Srebrnič zaupal istim močem kot na dvoboju s Triglavom, je Darko Milanič na mariborski strani opravil nekaj rošad. Namesto poškodovanega vratarja Jasmina Handanovića je v vrata stopil Marko Pridigar, v konici napada pa je priložnost pred Daliborjem Volašem dobil Robert Berić.

Nova Gorica, športni park, gledalcev 800, sodnik Perić (Kranj) 6. Hit Gorica: Brljak 6,5, Buzeti 6, Gregorič 6, Zarifović 6,5, A. Jogan 6 (od 84. Celcer -), N. Kovačević 6, N'diaye 6 (od 89. M. Mevlja -), Komac 6, Galešić 6, Plut 6, Arčon 6 (od 70. Vicente 6). Trener: Miran Srebrnič; Maribor: Pridigar 6,5, Mejač 6, Rajčević 6,5, Potokar - (od 19. Vidović 6), Viler 6, Filipović 6, Mertelj 6, Cvijanović 6, Ibraimi 6,5, Berić 5,5 (od 65. Volaš 6), Velikonja 6 (od 87. Tavares -). Trener: Darko Milanič. Rumeni kartoni - Kovačević, Zarifović; Berić, Viler.

Po daljšem času namočena zelenica je omogočila več hitrih prenosov žoge, ki je ob podajah včasih dobila tudi premočan pospešek. Dobršen del prvega polčasa ni prinesel priložnosti ali sprožil vznemirjenja na tribunah. Ploha po dobrih 25 minutah je še nekoliko ohladila ozračje na tribunah. Pravih groženj za oba vratarja, ki sta morala biti zaradi potencialno neugodnih odbitkov žoge na travnati površini še posebej pozorna, praktično ni bilo. Zatišje je trajalo vse do 43. minute, ko so Novogoričani nanizali dve priložnosti. Pri strelu Gorana Galešića z razdalje se je izkazal Pridigar, po predložku iz kota pa je Alen Jogan v slogu branilcev žogo iz neposredne bližine poslal čez gol.

V prvih minutah nadaljevanja so nekajkrat zapretili tudi gostje, ki pa so bili nenatančni tako pri zaključnih strelih kot pri zadnjih podajah. Novogoričani so pretili iz protinapadov, a niso našli ustrezne oziroma pravočasne rešitve.

Plus: čvrsta igra v defenzivnem delu; več dinamike kot proti Triglavu. Minus: v treh tekmah so dosegli le en gol iz najstrožje kazni; spet je manjkala pika na i proti ranljivim prvakom.

Drugi polčas je v seštevku ponudil več dinamike in ambicioznosti na obeh straneh. Mariborski napad je osvežil Volaš, novogoriškega pa Vicente, ki je v 77. minuti pripravil lepo priložnost Vitu Plutu. V končnici tekme pa bi se kaj lahko v junaka prelevil Tavares, ki je zatresel okvir vrat.

“Kot vsa gostovanja v Novi Gorici je bilo tudi to zahtevno. Po taktičnem prvem polčasu se je igra v nadaljevanju odprla. Imeli smo prevlado, a žal nisem imel dovolj dinamita v nogah,” je povedal sedaj mariborski napadalec Etien Velikonja. Novogoriški kapetan Nebojša Kovačević pa je dvoboj videl takole: “Tekma je bila enakovredna, s priložnostmi na obeh straneh Manjkali so le goli, Rezultat je pravičen.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano