Nafta bo pritekla na Bonifiko

Pred nami je edini drugoligaški vikend v avgustu brez medsebojnih obračunov primorskih ekip, kar pa še ne pomeni, da bomo prikrajšani za zanimive tekme. Vrhunec bo edini jutrišnji dvoboj med Koprom in Nafto, ki bosta zaokrožila 4. krog.

Koprčani v (rumenih dresih)  jutri gostijo Nafto, Novogoričane pa čaka dvoboj na Ptuju z Dravo.  Foto: FOTOLADO
Koprčani v (rumenih dresih) jutri gostijo Nafto, Novogoričane pa čaka dvoboj na Ptuju z Dravo.  Foto: FOTOLADO

NOVA GORICA > Zadnji obračun Koprčanov in Lendavčanov niti ne sega tako daleč nazaj. Moštvi sta se lani pomerili v osmini finala pokalnega tekmovanja. Z 2:0 so se napredovanja na Bonifiki razveselili Koprčani, sicer pa se je v slabem letu v obeh taborih zvrstilo precej sprememb tako na igrišču kot ob njem. Skupni imenovalec ostaja želja po vrnitvi v prvoligaško konkurenco.

Nasploh se gostitelji po zmagi nad Gorico nadejajo, da se jim je odprlo tudi v prvenstvu. Tri točke bodo dobile ustrezno vrednost le ob zmagi nad Lendavčani. Nedeljski večerni termin naj bi bolj ustrezal koprskim mojstrom žoge, res pa je, da imajo tudi gostje v svojih vrstah nekaj prekaljenih nogometašev, kot sta denimo Alen Ploj in zlasti kapetan Vedran Vinko, ki je odrešil Lendavčane globoko v sodnikovem dodatku sredinega pokalnega obračuna v Šenčurju. Drugo vprašanje je, ali so lendavske ambicije skladne z interesi madžarskih sponzorjev in imajo prvoligaško kritje.

Še precej večje dileme se porajajo ob ptujski Dravi, kjer se je nigerijska vez precej zrahljala, kar je vidno tudi v sestavi letošnje ekipe. V uvodnih dveh krogih je zabeležila dve ničli, kaj lahko bi tudi tretjo, potem ko je v Vipolžah zaostajala z 0:2, a je nato uprizorila zmagoviti zasuk. Prve točke bi Ptujčanom lahko dale nov zagon pred dvobojem z Novogoričani, ki bodo na Štajerskem dokazovali, da je bila ničla s Koprčani le nesrečna epizoda na začrtani poti prvoligaške vrnitve.

Papirnati derbi kroga bo kar v Biljah, kjer se bosta pomerili še neporaženi moštvi. Gostitelji presenetljivo krojijo sam vrh s sedmimi točkami, a pripisati jim vlogo favorita na dvoboju z Novomeščani bi bilo vendarle predrzno. Biljence čaka še naprej boj za vsako točko, česar se kljub lepemu uvodnemu izkupičku v klubu tudi zavedajo.

V Krškem bi lahko na svoj račun prišli gledalci. Gostitelji so z naskokom najučinkovitejša zasedba po uvodnih treh krogih, v katerih so zabili 13 golov. Na drugi strani tudi Dekančani ne postavljajo obrambnih okopov in v odprti tekmi niso brez možnosti za presenečenje. Podobna ugotovitev velja za Brice na gostovanju v Dobu, kjer se bosta pomerili dve od štirih ekip, ki še čakajo na prvo zmago v novi sezoni.


Najbolj brano