Na trgu so iskali dodano vrednost

Potem ko se je FC Koper v lanski sezoni sprehodili skozi enotno primorsko nogometno ligo (EPNL) in si priigral igranje v tretji SNL zahod, ga letos čaka za odtenek težje delo.

Jaka Štromajer (levo) je eden ključnih igralcev koprskega 
moštva. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Jaka Štromajer (levo) je eden ključnih igralcev koprskega moštva. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Leto 2017 je dodobra zaznamovalo koprski nogomet, saj se je FC Koper poslovil od 17 letnega neprekinjenega niza igranja v prvi SNL. Kozličke so zapustili številni nogometaši, ostali so le redki. “Čeprav sem imel nekaj ponudb, sem se odločil ostati. Sem tudi sicer v zrelih letih in v Kopru imam vse, kar potrebujem. Tu sem si ustvaril družino, pogoji za nogomet so odlični in iskreno povedano, nisem videl razloga, zakaj bi odšel. Pomembno je, da prihajaš na trening z nasmehom. Nedvomno pa vidim potencial tudi v sami zgodbi, da Koper vrnemo tja, kamor dejansko spada,” pravi 34-letni vratar in kapetan Igor Nenezić.

Prevetrena zasedba in vloga mladih

Čeprav so v lanski sezoni EPNL nizali suverene zmage, so ekipo pred letošnjo sezono precej prevetrili. Koprske vrste so zapustili Alen Beganović, Milojica Stojadinović, Stjepan Plazonja, Antonio Lebar, Aleksander Gavrić in še nekateri. So pa v klubu veliko storili v smeri prihodov. Edi Baša in Stipe Vrdoljak sta pred tem nosila dres NK Novigrada, medtem ko je Kristijan Glavaš bil član italijanskega nižjeligaša Edmondo Briana. Povratnik v Kopru je branilec Damir Hadžić, čigar izkušnje bodo prišle še kako prav. Novi kozlički so pred to sezono postali še Igor Bukara (Triglav Kranj), Adis Ajkić (Interblock), Nediljko Kovačević in Tine Tramte.

Kdor bo sledil ritmu treningov bo igral

Kljub temu, da je ekipa precej pisana, naj bi priložnost dobili tudi nekateri koprski mladeniči. Čeprav je kadetske in mladinske vrste Kopra po izpadu v drugoligaško konkurenco zapustilo večje število nogometašev, so nekateri ostali in bodo iskali priložnost tudi v članskem moštvu. “Pripeljali smo veliko igralcev, predvsem smo iskali tiste, ki bi bili dodana vrednost. Veliko je mladih, priključili smo nekatere iz našega mladinskega pogona. Stavim na domače nogometaše, seveda na tiste, ki lahko sledijo ritmu treningov. Tu so Kristijan Meštrić, Jan Jerman, Nik Popović, vratar Turk in še nekateri drugi. Nedvomno bodo dobili svoje minute na igrišču, moram pa poudariti, da bo to odvisno od stanja na lestvici,” je o svoji ekipi spregovoril koprski trener Damir Milinović, ki je tudi pohvalil celotni trenerski štab: “Naporno smo delali pet tednov. Odigrali smo veliko prijateljskih tekem, kjer smo uigravali določene zadeve. Tako kot delo igralcev, moram pohvaliti tudi trenerja vratarjev Roberta Volka in pa novega pomočnika, Gorana Vincetića.”

Po pokalni zmagi na Jesenicah jutri Milinovićeve izbrance čaka obračun 1. kroga tretje SNL zahod. Zadišalo bo po starih časih, saj se bodo pomerili z enim nekdanjih prvoligašev, Primorjem iz Ajdovščine.


Najbolj brano