Na klopi dvoboj bivših

Po pričakovani zmagi v sredinem pokalnem tekmovanju je pred Taborom bistveno pomembnejša tekma kot tista z Mariborom pred tednom dni. Točke s Triglavom in primerljivimi tekmeci bi ob koncu sezone utegnile šteti dvojno.

Sežanci (v belih dresih) so do obeh zmag prišli na domačem 
igrišču. Foto: Leo Caharija
Sežanci (v belih dresih) so do obeh zmag prišli na domačem igrišču. Foto: Leo Caharija

SEŽANA > Tabor in kranjski Triglav sta na lestvici trenutno izenačena, oba sta dvakrat zmagala in imata na računu šest točk. Kranjčanom je sicer uspel tudi podvig, ko so v uvodu v sezono slavili v Ljudskem vrtu, česar Kraševcem minuli teden ni bilo dano. Triglav se zadnja leta redno bori za obstanek v prvi SNL, Sežancem to vsi napovedujejo letos, zato so točke s takimi tekmeci sila pomembne. Na koncu sezone namreč o končnih uvrstitvah lahko odloča medsebojna razlika. Triglav Kranj si je to poletje privoščil okrepitve, tudi iz Španije, ta teden pa je pripeljal znano nogometno ime. V bordo-belem bo igral napadalno usmerjeni vezist Filip Janković, ki izhaja iz nogometne šole Crvene zvezde. Bil je član mladinskih reprezentanc Srbije, s selekcijo U-20 pa je leta 2015 postal tudi svetovni prvak. Igral je za Parmo in Catanio, v Sloveniji pa že za Radomlje in Domžale.

Triglavani sicer v Sežano prihajajo nepričakovano oslabljeni, saj so se na sredini pokalni tekmi mučili z Brežicami, za nameček pa dobili kar dva redeča kartona. Tako bosta tekmo prepovedi odslužila člana prve enajsterice, vezista Žan Rogelj in Tilen Mlakar, ki se je letos že vpisal med strelce. Sicer pa sta v ofenzivnem delu nevarna predvsem David Tijanić (trije goli), Luka Majcen in Victora Aliaga Verdu.

6

točk sta v petih krogih zbrala Tabor in Triglav

Tudi Sežanci se niso izognili kaznim. Stjepan Babić je sicer v sredo odslužil kazen zaradi izključitve v Ljudskem vrtu, zato pa ne bo trenerja Andreja Razdrha, ki je na dveh tekmah zapored prejel rumeni karton in bo tako moral tekmo gledati s tribune. Vrhničan je prvi trener, ki bo počival zaradi novega pravila; nogometaši so na tribuni, ko zberejo štiri rumene kartone, za trenerja pa sta dovolj že dva. Tako bomo priča trenerskemu obračunu dveh nekdanjih nogometašev Tabora iz edine prvoligaške sezone. Tabor bo namreč vodil Darko Karapetrović, ki je sežansko moštvo zapustil po prvem delu sezone, trener Triglava Dejan Dončić pa je za rdeče-črne igral v drugem delu tiste nesrečne sezone. Zelo verjetno bo na igrišče pritekla popolnoma enaka enajsterica kot minulo soboto v Mariboru, saj Razdrh ponavadi ekipe ne spreminja. Zaradi poškodbe najbrž ne bo na voljo osrednji branilec Klemen Nemanić. Pod drobnogledom bo napadalec Predrag Sikimić, ki je začel tresti mreže tekmecev in je z zadetki povezal dve tekmi zapored. Seveda bo veliko odvisno tudi od soigralcev in pred tednom dni sta bila na sredini igrišča zelo živahna Rodrigue Bongongui in Leon Sever. Izolan je bil celo blizu odhoda iz Sežane. Zanj so se zanimale Domžale, a kaže, da tja ne bo odšel. Domžalčani prodajajo, a tudi kupujejo. Tik pred odhodom iz “rumene družine” je Idrijčan Adam Gnezda Čerin, ki bi ga lahko nadomestil Sever, vendar so se v Domžalah (verjetno za manj denarja) že dogovorili s Celjem za Janeza Piška.


Najbolj brano