Na Goriško tudi zlato

Poljsko mesto Kielce je bilo prizorišče svetovnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih, na katerem je enega od štirih slovenskih zlatih odličij osvojila tudi Primorka Indi Mužič.

Enega najatraktivnejših nastopov je prikazala srebrna novogoriška skupina Go breakers juniors. Foto: Arhiv VIP dance
Enega najatraktivnejših nastopov je prikazala srebrna novogoriška skupina Go breakers juniors. Foto: Arhiv VIP dance

KIELCE > Slovenska reprezentanca je že tradiconalno uspešna na svetovih prvenstvih v sodobnih tekmovalnih plesih - hip hopu, electric boogieju in v break danceu. Tradicija je obveljala tudi pred nekaj dnevi na Poljskem. Kar 350-članska slovenska odprava je domov prinesla 21 odličij, tudi štiri zlata.

Svetovni članski prvaki so postali ljubljanska hip hop skupina PŠD Artifeks in plesalka break dancea novogoriškega ŠPK V.I.P. Indi Mužič z Dobrovega v Goriških brdih, ki vadi pod vodstvom novogoriškega trenerja in koreografa Edija Čineja. V Ljubljano sta šla še dva naslova mladinskih prvakov - v dvojicah in skupinsko.

Primorci, ki vadijo v treh klubih na Goriškem, so še nekajkrat stopili na oder za najboljše, tudi v članski konkurenci. V absolutnem merilu so se dvakrat veselili tretjega mesta. V break danceu je bila posamično uspešna Enia Marinič (ŠPK V.I.P) z Dobrovega, ekipno pa so se tako visoko povzpeli plesalci skupine Unity crew iz ŠPK Kreart iz Grgarja.

Drugi najboljši na svetu med mladinci je kar dvakrat postal break plesalec Jaka Zorn z Vogrskega - sicer član ŠPK V.I.P. Odličje si je priboril posamično in v skupini Go breakers juniors. Boljša je bila le skupina Effect Juniors iz Švice.

Mladinski bron je osvojila še solistka v hip hopu Lia Lačen iz ŠK Pro DC iz Nove Gorice.


Najbolj brano