Mrakova in Macarolova po osmih regatah v olimpijski Enoshimi deveti

Tina Mrak in Veronika Macarol sta po osmih plovih na predolimpijski regati, ki poteka v japonski Enoshimi, v razredu 470 na devetem mestu, na katerega sta zdrsnili s petega. Danes sta bili 18. in 10. ter imata skupaj 56 točk. Žan Luka Zelko je v laserju po osmih regatah iz 18. napredoval na 17. mesto (102).

Tina Mrak in Veronika Macarol sta po osmih plovih na predolimpijski regati, ki poteka v japonski Enoshimi, v razredu 470 na 
devetem mestu, na katerega sta zdrsnili s petega. Foto: Nebojsa Tejic
Tina Mrak in Veronika Macarol sta po osmih plovih na predolimpijski regati, ki poteka v japonski Enoshimi, v razredu 470 na devetem mestu, na katerega sta zdrsnili s petega. Foto: Nebojsa Tejic

TOKIO > Osma regata je končni epilog dobila šele nekaj ur po zaključku. Do tedaj vodilni jadralki, domačinki in svetovni podprvakinji Ai Kondo in Miho Yoshioko, sta bili naknadno diskvalificirani in sta iz prvega mesta v skupni razvrstitvi zdrsnili na tretje. Pred zadnjima dvema regata sta v vodstvu Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retronaz, letošnji evropski prvakinji, drugo mesto pa zasedata olimpijski zmagovalki Britanka Hannah Mills, ki je bila z Eilidh McIntyre nedavno v Enoshimi najboljša tudi na svetovnem prvenstvu.

Že v ponedeljek sta Mrakova in Macarolova ob tretjem in 11. mestu zasedli 18. mesto, le ena od teh dveh najslabših uvrstitev pa se jima črta iz skupnega seštevka. Tako sta iz sredine zdrsnili na rob deseterice, ki bo imela v četrtek na programu regato za medalje. Tako ju v sredo čaka kar nekaj dela, se se obdržita med deseterico. Za tretjim mestom po diskvalifikacij Japonk v osmi regati zdaj zaostajata 21 točk.

Zelko je bil danes deseti in 17. ter ga 15 točk loči od deseterice. Na čelu je ostal Šved Jesper Stalheim z 32 točkami, drugi je Avstralec Matt Wearn (41), tretji je Novozelandec Sam Meech (45).


Najbolj brano