Mladinci bodo dozoreli v člane

Rokometno gibanje je kljub mrku članske ekipe v Novi Gorici še vedno živahno. V novem klubu so potegnili črto pod četrto sezono delovanja.

V MRK Nova Gorica imajo obetaven podmladek.
V MRK Nova Gorica imajo obetaven podmladek. 

NOVA GORICA V MRK Nova Gorica so z igrivim, družabnim in revialnim dogodkom, na katerem so se predstavile vse klubske selekcije in rokometni krožki, pokazali, da ohranjajo in razvijajo dejavnost. V pretekli sezoni so po daljšem času spet obudili mladinsko ekipo, s čimer je klubska piramida dobila še eno raven. Do vrha jim manjkajo le še člani, a v klubu ne odstopajo od vodila, ki so ga zastavili, ko se je začela pisati nova zgodba o goriškem rokometu. Še naprej bodo gradili na lastnih silah.

“Tudi članska ekipa je v načrtu in jo potrebujemo, ne nazadnje kot vzor mlajšim selekcijam, vendar pa bo morala še nekoliko počakati, da dozori sedanji rod mladincev. Ne moremo si privoščiti, da bi najeli igralce od drugod. Prišleki bodo le za dopolnitev domačega jedra. Tudi sicer enotna druga liga, v katero bi se vključili, ni poceni, saj bi nas čakalo precej oddaljenih potovanj h klubom iz vzhodnega dela Slovenije,” je povedal predsednik MRK Nova Gorica Tomaž Čadež. Klub ob podpori donatorjev in občinskih virov v dobršni meri sloni na prostovoljni osnovi. Starši, ki plačujejo vadnine, so do mladinske selekcije tudi prevozniki, sicer pa so vpeti v delovanje kluba, ki je na tekmovalni in organizacijski ravni že usklajeno.

Trenerska ekipa je preverjena, tudi ob kakšni spremembi, ki se zaradi takšnih ali drugačnih razlogov zgodi ob zaključku sezone. Piko na i ji bodo pritisnili na začetku julija z udeležbo na tradicionalnem mednarodnem rokometnem festivalu Eurofest, kjer bodo zastopani s petimi ekipami.


Najbolj brano