Martinova sobota po okusu Biljencev

“Bilje, Bilje, Bilje,” je še dolgo po zaključnem žvižgu glavnega sodnika odmevalo z domačega igrišča in slačilnice. Gostitelji so imeli po zmagi nad Elto Izolo z 1:0 na martinovo soboto precej razlogov za zdravico.

Izolani (v modrih dresih) v soboto Biljencem niso mogli priti do 
živega. Foto: Leo Caharija
Izolani (v modrih dresih) v soboto Biljencem niso mogli priti do živega. Foto: Leo Caharija

BILJE > Pot do prvega mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije za drugo ligo, je sicer še dolga. Ekipe v tretji slovenski nogometni ligi zahod še niso niti na polovici sezone, Biljenci in Izolani pa bodo odigrali še dve medsebojni tekmi, a v spomladanskem delu. Zmaga v 13. krogu je po remiju v Izoli nagnila tehtnico na stran Biljencev, ki so bili zavoljo razlike v golih na čelu tretjeligaške karavane le še po uvodnem krogu. Sobotni preboj na prvo mesto ima vendarle precej večjo težo. Ne nazadnje so še edina neporažena ekipa v tekmovanju.

Dvoboj je upravičil dobršen del pričakovanj, da bo morebitnega zmagovalca odločil en zadetek. Pa še ta je prišel iz enajstmetrovke. Po razvoju dogodkov pa ne bi bilo presenetljivo, če bi se derbi končal z 2:2, 3:3, izdatnejšo zmago gostiteljev ali pa uspehom Izolanov. Gledalci so torej spremljali vse prej kot monotono predstavo. Igralni ritem je bil dokaj visok, pri čemer sta ekipi imeli boljša in slabša obdobja. Gostje so bili močnejši na žogi, a so se Biljenci dobro postavili in dihali za ovratnik tekmecu. Takšna je bila slika večjega dela prvega polčasa. Izjemi sta bila uvod in končnica, ki je postregla s priložnostmi oziroma razburljivimi trenutki na obeh straneh. Luka Bragato in Luka Batič na eni ter Dejan Banovič in zlasti Adem Zyba na drugi strani bi lahko že v prvem delu prinesli spremembo izida, ki je prišla takoj po odmoru.

Bilje : Elta Izola 1:0 (0:0)

Igrišče v Dolinci, gledalcev 150, sodnik Stojanoski (Šenčur) 6,5. Strelec - 1:0 Doplihar (47, 11 m).

Bilje: Lipičar 6,5, Pečenko 6,5, Tragin 6,5, L. Žižmond 6,5, Eler 6,5, Marc 6,5, Humar 7, L. Batič 7, Bragato 6,5 (od 68. J. Batič 6,5), Doplihar 7, Peranović 6,5 (od 74. M. Žižmond -). Trener: Sandi Valentinčič.

Elta Izola: Gustinčič 6,5, Juršić 6, Mandir 6, Pletikos 6, Vidaković 6, Zyba 6, Zupan 6 (od 58. Nikolić 6), Rastovac, Elshani 6,5, Lee-Him 6 (od 90. Memić -), Banovič 6, Trener: Nedžad Okčić.

Rumeni kartoni - Marc, Humar, L. Batič, Eler, L. Žižmond; Vidaković, Lee-Him, Mandir, Pletikos.

Luka Batič je bil spretnejši od Marina Mandirja in svoji ekipi priigral enajstmetrovko. Nejc Doplihar je bil zanesljiv izvajalec za domače vodstvo, gostje pa so občutili udarec še dobršen del drugega polčasa, v katerem niso mogli več povezati akcij, ki so jim denimo uspevale pred odmorom. Na drugi strani bi Biljenci kaj lahko še povečali svoje vodstvo. Navdahnjen je bil zlasti Milanko Peranović, lepa priložnost pa se je spet ponudila tudi Bragatu.

Izolani so nekako prebrodili najtežje trenutke, in kmalu bi se udejanjil oguljeni nogometni rek, da se zapravljene priložnosti maščujejo s prejetim zadetkom. Žan Nikolić je bil blizu izenačenju, še bliže pa Kristian Lee-Him, ki je verjetno še na poti domov premleval, kako je iz neposredne bližine po strelu z glavo zgrešil okvir vrat. Zamujena priložnost Kevina Humarja, ki je za konec zrežiral lepo akcijo in jo tudi zaključil, pa ni pustila grenkega priokusa v domačem taboru.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano