Lahko Koprčani spet presenetijo?

Rumeno-modri, ki v ligi za prvaka izgubljajo tekmo za tekmo, bodo drevi ob 20. uri v dvorani Bonifika gostili Gorenje. Velenjčani, ki se borijo za končno drugo mesto, so sicer v letošnji sezoni v Kopru že izgubili.

Trener koprskih rokometašev Uroš Rapotec Foto: Tomaž Primožič/FPA
Trener koprskih rokometašev Uroš Rapotec Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Rumeno-modri so med letošnjim prvenstvom v igri veliko nihali, kljub temu pa so bili rezultati večji del sezone zadovoljivi. Solidna, na trenutke celo dobra forma Kopra pa se je v končnici za prvaka povsem izgubila. “Izgubili smo nekaj zaporednih tekem, česar v zadnjih letih nismo vajeni. Posebnih težav sicer ni. Vsako tekmo damo vse od sebe, tako da si ob takih porazih nimamo česa očitati,” razlogov za alarm Nejc Planinc ne vidi. In to kljub temu, da so izgubili zadnjih šest od sedmih tekem.

Koprčani bodo nove točke v boju za končno četrto mesto iskali v dvoboju z Gorenjem Zorana Jovičića. Nekdanji koprski trener je z ekipo v Kopru v letošnji sezoni že položil orožje, decembra so bili Primorci boljši s 25:24. “Proti Gorenju smo v tej sezoni že večkrat igrali, tako da skrivnosti ni. V obrambi moramo biti agresivni, v napadu pa izboljšati realizacijo z zadnje tekme. Gorenje igra hitro in zna kaznovati vsako napako nasprotnika. Njihovo glavno orožje je protinapad,” nasprotnika pred tekmo analizira Planinc.

Čeprav so koprski rokometaši prav ob koncu sezone v slabi formi, še vedno upajo na osvojitev končnega četrtega mesta in se nadejajo evropskih tekem tudi v prihodnji sezoni. “Boj za četrto mesto je še odprt, odločala bo medsebojna tekma z Mariborom. Sicer pa, tudi če ne bi osvojili končnega četrtega mesta, to ne bi bila katastrofa. Je pa v Evropi vedno lepo igrati,” je še dodal Planinc.

Pred dnevi so v rumeno-modrem taboru predstavili novo okrepitev. Na položaju desnega zunanjega igralca bo trener Uroš Rapotec v naslednji sezoni lahko računal na 24-letnega Jako Avseca. Rokometaš, ki se h Kopru seli iz Šmartnega, bo član ekipe vsaj do izteka sezone 2021/22.


Najbolj brano