Za Plamo doživetje, Plovba po presenečenje

V drevišnja četrtfinalna obračuna košarkarskega pokala Spar primorska predstavnika Plama pur in Splošna plovba Portorož vstopata povsem neobremenjeno, več možnosti za morebitno presenečenje pa imajo Portorožani.

Nekdanji kapetan Olimpije Sašo Ožbolt je vajen dvigovanja pokalnih lovorik, letos pa  v portoroškem dresu ni v vlogi favorita. Fotografija je iz Laškega z leta 2009, Ožboltu je pokal predal nekdanji predsednik KZS Dušan Šešok.  Foto: STA
Nekdanji kapetan Olimpije Sašo Ožbolt je vajen dvigovanja pokalnih lovorik, letos pa v portoroškem dresu ni v vlogi favorita. Fotografija je iz Laškega z leta 2009, Ožboltu je pokal predal nekdanji predsednik KZS Dušan Šešok.  Foto: STA

ILIRSKA BISTRICA, PORTOROŽ > Nazadnje se je med elitno osmerico v sezoni 2007/08 uvrstila Luka Koper, ki je nato v polfinalu izgubila proti Union Olimpiji z 61:87. Z uvrstitvijo med elitno osmerico so svoje ambicije že izpolnili tudi Bistričani in Portorožani, ki pa v elitni druščini želijo prikazati dobro košarko.

Četrtfinale, danes - Plama pur : Krka (17.30), Splošna plovba Portorož : Helios (20.); jutri - Tajfun Šentjur : Maribor Messer (17.30), Olimpija : Šenčur (20).

“V Celje ne gremo z belo zastavo. Verjamem, da bodo moji fantje odigrali sproščeno in brez pritiska, saj nimamo česa izgubiti. V tej tekmi si lahko naberemo številne dragocene izkušnje, ki nam bodo koristile v nadaljevanju sezone,” je pred tekmo proti Krki, ki se bo začela ob 17.30 za PN povedal trener Plame pur Martin Novak, za katerega je nastop na zaključnem turnirju velik dogodek: “To bo nepozabno doživetje, ki se ga bomo spominjali celo življenje.” Bistričani v Golovcu pričakujejo glasno pomoč številnih navijačev. Za favorizirane Novomeščane, pri katerih je v zadnjih tednih veliko zanimanja požela vrnitev Matjaža Smodiša, bo četrtfinalni dvoboj proti bistriškemu tretjeligašu le ogrevanje pred odločilnimi boji, kar priznava tudi trener Aleksander Sekulić: “Četrtfinalni tekmec je za nas precejšnja neznanka. Zagotovo smo na tekmi proti Plami pur v vlogi favorita, kar pa bomo morali prikazati tudi na parketu. Naš končni cilj je osvojitev lovorike, zato bomo morali najboljšo predstavo prikazati v finalu.”

Precej bolj optimistično bodo v dvoboj proti Heliosu ob 20. uri vstopili Portorožani, ki so na poti do zaključnega turnirja izločili tudi prvoligaša iz Škofje Loke. Pri Domžalčanih, ki jih vodi izkušeni Zmago Sagadin, pomembno vlogo igrata mlada Primorca Gregor Hrovat in Matic Rebec. Slednji je optimist: “Zavzeto se pripravljamo na dvoboj proti Portorožanom, ki jih ne podcenjujemo. Dobro bomo preučili njihovo igro, zagotovo pa pričakujemo zmago in napredovanje v polfinale.” V taboru Splošne plovbe so po uspešnih prvenstvenih nastopih vse moči usmerili v pokalni turnir. Strateg Konstantin Subotić se zaveda, da jim uspeh lahko prinese le kolektivna igra: “Fantje so motivirani, kar je opazno tudi na treningih. Moramo odigrati kolektivno in sproščeno. Zagotovo nismo brez možnosti, zato upam, da bomo najboljši, ko bo to najbolj potrebno. Osredotočiti se moramo na taktične zadeve, predvsem pa bo potrebno dobro zaigrati pod košem, kjer ima Helios veliko prednost v višini. Celotno moštvo bo moralo garati za vsako žogo, saj bo to naša najbolj zahtevna tekma v zadnjih letih.” Glavni portoroški adut bo zagotovo izkušeni Sašo Ožbolt, ki je na prvenstveni tekmi v Podčetrtku dosegel kar 32 točk, vodstvo kluba pa je za najzvestejše privržence organiziralo tudi navijaški avtobus.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano