Vujačić se vrača v Italijo

Saša Vujačić bo košarkarsko tekmovalno pot nadaljeval v italijanskem državnem prvenstvu pri ekipi Reyer Venezia. Vest o Vujačićevem prihodu v Italijo je potrdil italijanski športnik časnik Gazzetta dello Sport, ki slovenskega košarkarja predstavlja kot pomembno pridobitev beneškega kluba ter okrepitev v boju za končnico.

Saša Vujačić bo košarkarsko tekmovalno pot nadaljeval v italijanskem državnem prvenstvu pri ekipi Reyer Venezia Foto: STA
Saša Vujačić bo košarkarsko tekmovalno pot nadaljeval v italijanskem državnem prvenstvu pri ekipi Reyer Venezia Foto: STA

BENETKE > Italijanski dnevnik ne pozabi omeniti, da je bil 30-letni Saša Vujačić, ki je v Italiji že igral na začetku svoje kariere pri Sneideru iz Vidma, zaročenec ruske teniške igralke Marije Šarapove ter osvajalec dveh šampionskih prstanov v ligi NBA v letih 2009 in 2010 z Los Angeles Lakers. Pred odhodom v Turčijo, kjer je dve sezoni preživel v dresu Anadolu Efes, je Vujačić onstran Atlantika igral tudi za New Jersey Nets.

Letos si je prizadeval znova zaigrati v ligi NBA, želja se mu je izpolnila, ko je za deset dni zaigral z Los Angeles Clippers, ki pa se niso odločili za dolgotrajnejše sodelovanje z Mariborčanom.

Venezia je v italijanskem prvenstvu na devetem mestu. V 24 krogih je zbrala 11 zmag, vodi ekipa Emporio Armani Milano z 19 zmagami in 38 točkami.

STA


Najbolj brano