Vujačič ne bo igral za Slovenijo

V teh dneh se je na obisku v Sloveniji mudil selektor košarkarske reprezentance Božidar Maljković. Na druženju z novinarji je povedal, da se je Saša Vujačič dokončno odpovedal državnemu dresu, udeležbo v reprezentanci na evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji pa so potrdili vsi ostali igralci vključno z Benom Udrihom in Goranom Dragićem.

Saša Vujačič Foto: STA
Saša Vujačič Foto: STA

LJUBLJANA>“Kar se tiče Saše Vujačiča, je njegov odgovor ne. Morala bi se dobiti na štiri oči, vendar do najinega srečanja ni prišlo, je pa zato Vujačič predsedniku KZS Romanu Volčiču sporočil, da se iz osebnih razlogov odpoveduje nastopu na evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji. Ali bo spremenil svojo odločitev, ne vem. Beno Udrih je dejal, da bo zagotovo igral na EP 2013. Letos se želi zaradi poškodbe prsta in nekaterih drugih stvari še odpočiti, naslednje leto pa bo na razpolago reprezentanci,” je dejal Božidar Maljković.

Dragić pred življenjsko odločitvijo

“Počitka si želi tudi Jaka Lakovič in mu ga tudi priporočam. Podobno je z Erazmom Lorbkom, ki želi zaigrati v ligi NBA. V prihodnjih tednih bomo videli, kako resen in realen je njegov angažma v San Antoniu. Govoril sem tudi z Mirzo Begićem, mu čestital za osvojeni pokal Španije, in rekel mi je, da bo naredil vse, da se že letos pridruži reprezentanci. Kar se tiče Gorana Dragića, je tako, da je fant pred življenjsko odločitvijo. V ligi NBA izbira nov klub in ni tako nepomembno, ali bo naslednjo pogodbo podpisal za 50 ali 60 milijonov dolarjev. Sicer pa je Goran zgleden član te reprezentance, že lani je bil z njo od prvega dne dalje,” je dejalMaljković.

Ob tem je selektor povedal, da se bodo preostali kandidati za reprezentanco že letos udeležili tritedenskih priprav, med katerimi bodo odigrali dva prijateljska turnirja v Ljubljani in Beogradu. To velja za Boštjana Nachbarja, Gašperja Vidmarja, Uroša Slokarja ter Domna Lorbka. Matjaž Smodiš je Maljkoviću sporočil, da zaključuje igralsko kariero, glede Primoža Brezca pa selektor ni podal natančnega odgovora.

Večji poudarek bodo dali mlajšim igralcem

Božidar Maljković, ki je bil v tej sezoni trener Lokomotive Kuban iz Krasnodarja in z njo prišel v polfinale ruskega prvenstva, je dejal, da je zelo zadovoljen z uspehoma svojih pomočnikov v reprezentanci, Aleksandra Sekulića, ki je bil prvak Slovenije, in Gašperja Potočnika, ki je naredil viden rezultat z Elektro, ter izpostavil dejstvo, da Slovenija po odhodu Smodiša nima pravega igralca na mestu številka štiri. Zato bo letos v ekipo povabil kapetana Krke Jureta Balažiča. Maljković bo svoj nov klub izbral v prihodnjih dveh tednih.

“Glede na to, da se večina stalnih članov reprezentance ne bo udeležila poletnih kratkih priprav, smo se s predsednikom KZS Romanom Volčičem, generalnim sekretarjem Iztokom Remsom in direktorjem reprezentance Matejem Avanzom dogovorili, da bomo letos večji poudarek dali mlajšim igralcem. Temeljito si bom ogledal evropsko prvenstvo mlajših članov, ki ga bo gostila Slovenija, in nato izbral igralce, ki se bodo konec julija in v začetku avgusta vključili v delo članske izbrane vrste ter bili morda naslednje leto del ekipe, ki bo sodelovala na evropskem prvenstvu v Sloveniji.”

STA


Najbolj brano