V podaljšku izklopili Elektro

Šoštanjska Elektra se je izkazala kot zelo žilav tekmec, a se je edini primorski košarkarski prvoligaš vendarle veselil zmage v gosteh. Svoj tretji prvenstveni uspeh so si Portorožani priborili šele v podaljšku.

Na tokratni tekmi se je izkazal zadnje čase bradati center, Ajdovec Nejc Buda (v belem) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Na tokratni tekmi se je izkazal zadnje čase bradati center, Ajdovec Nejc Buda (v belem) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŠOŠTANJ > Portorožani so z odločno predstavo v uvodni četrtini potrdili, da so kljub previdnim napovedim v šaleško kotlino prišli po dve točki.

Športna dvorana, gledalcev 200, sodniki: Krejić (Kranj), Pur (Šmarje pri Jelšah), Germadnik (Celje); četrtine - 15:20, 18:11, 16:17, 15:16, podaljšek 10:14. Elektra Šoštanj: Vasić 14 (6:5), Podvršnik 13 (6:5), Zagorc 5 (6:5), Lelić 12 (3:3), Bajramlić 12 (5:3), Atanacković 2, Brčina 16. Trener: Ivan Smiljanić. Portorož: Tratnik 16, Zagorc 10, Jovanović, Borse, Špan 16 (8:8), Cvetičanin, Petrovčič, Zolotić 6 (2:2), Čigoja 13 (6:3), Buda 17 (7:3), Hodžić. Trener: Konstantin Subotić. Pr. meti: Elek. 26:21, Port. 23:16; os. napake: Elek. 21, Port. 28; trojke: Elek. 28:9, Port. 23:8 (Tratnik, Zagorc, Špan in Čigoja po 2); skoki: Elek. 26, Port. 34.

Po košu in dodatnem prostem metu razpoloženega Nejca Bude so v 14. minuti povedli z 31:20 in zazdelo se je, da bo sobotno gostovanje za Portorožane lahek zalogaj. Toda sledilo je nekaj črnih minut, ki so izkušenemu novincu v domačemu moštvu Nikoli Vasiću dovolili nekaj odprtih metov za tri točke, v seriji 13:0 pa je trojko dodal še Drago Brčina. “Tekmo smo odlično odprli in si priigrali lepo prednost, potem pa so se domači z natančnimi meti z razdalje vrnili v igro," je prvi polčas opisal portoroški trener Konstantin Subotić. Po vrnitvi iz slačilnice so Portorožani ponovno stopili na plin ter po polaganju Dejana Čigoje povedli z 42:37. Bojeviti gostitelji se niso predajali. V zadnji četrtini se je razvnela prava bitka za vsako žogo. 45 sekund pred koncem rednega dela tekme je Vasić s črte prostih metov izenačil na 64:64. V naslednjem napadu je priložnost za zmago zapravil Jan Špan, Portorožani pa so z odlično obrambo v zadnjih sekundah rednega dela domačim preprečili met na koš in o zmagovalcu je odločalo dodatnih pet minut. Tik pred začetkom zadnje minute podaljška je izjemno pomembno trojko za vodstvo Portoroža z 71:68 zadel Čigoja, v zaključku pa se je ponovno izkazal Igor Tratnik s trojko in zabijanjem, ki je dokončno prikovalo Šoštanjčane na dno prvenstvene lestvice brez zmage.

“Na koncu je zmagal kolektiv. Vedel sem, da bodo o zmagovalcu odločale zadnje minute. Nismo blesteli, vendar je v tem trenutku najbolj pomembna zmaga,” je dodal Subotić, ki ga je z učinkovito igro razveselil ajdovski center Buda (17 točk in 9 skokov), vseh 45 minut pa je na parketu preživel dirigent Špan, ki je bil zadovoljen z igro svojega moštva: “Elektra je znana po odlični obrambi, zato smo vedeli, da nam ne bo lahko. Dobro smo zaustavljali njihove napade in na koncu morda tudi nekoliko srečno osvojili zelo pomembni točki. Igral sem vseh 45 minut in na koncu sem bil malce utrujen, vendar sem skušal dati vse od sebe.”SIMON MALJEVAC


Najbolj brano