V Izoli tudi Rašo Nesterović

Evropsko košarkarsko prvenstvo je pred vrati in tudi Izola se bo pridružila krajem, ki bodo dali svoj prispevek temu pomembnemu športnemu dogodku. V nedeljo, 1. septembra bo na Velikem trgu zanimiva celodnevna košarkarska prireditev, ki jo bo zaokrožila atraktivna košarkarska tekma med veteransko reprezentanco Slovenije in znanimi Primorci.

V Izoli se bo mudil tudi Rašo Nesterovič Foto: Kzs/Aleš Fevžer
V Izoli se bo mudil tudi Rašo Nesterovič Foto: Kzs/Aleš Fevžer

IZOLA > Direktor izolskega turističnega združenja Danilo Markočič je predstavil dogajanje, ki se bo pričelo popoldne s prijateljskimi tekmami mladinskih ekip KK Izola, KK Koš Koper, KK Portorož, KD Postojna in KK Poreč, nadaljevalo s Šolo košarke za otroke stare od 7 do12 let, zvečer pa bo na vrsti atraktivna dobrodelna all star tekma Prijateljev slovenske Istre in slovenske veteranske reprezentance, ki je letošnji svetovni podprvak. Za ekipo Prijatelji Slovenske Istre bodo igrali med drugimi Slavko Ivančič, Goran Jagodnik, Rašo Nesterovič in Bruno Zaro, za reprezentanco Slovenije pa na primer Slavko Kotnik in Dušan Hauptman. V veteranski ekipi bo igral tudi Vincenc Butala, predsednik evropske veteranske košarkarske zveze.

Dogodek bo dobrodelne narave, denar bodo zbirali s prostovoljnimi prispevki, dražbo športnih rekvizitov in prodajo vina, pri kateri bo pomagala vinska kraljice slovenske Istre Kim Mahnič. Zbrani denar bodo v sodelovanju z Rdečim križem iz Kopra, Izole in Pirana namenili socialno ogroženim otrokom za nakup šolskih potrebščin in šolsko malico.

NR


Najbolj brano