V Istro prihaja Sagadinova vojska

V derbiju 11. kroga 1. SKL bo nocoj ob 20. uri četrtouvrščeni Portorož gostil vodilni Helios. Domača zasedba ima še naprej obilo težav s poškodbami in boleznimi nekaterih ključnih košarkarjev.

Emanuel Richter v prodoru na arhivski fotografiji iz januarja 2010,  ko je nosil dres nekdanjega koprskega prvoligaša Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Emanuel Richter v prodoru na arhivski fotografiji iz januarja 2010, ko je nosil dres nekdanjega koprskega prvoligaša Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Po dveh zaporednih porazih na gostovanjih se bodo košarkarji Portoroža nocoj znova predstavili svojim navijačem. V lucijsko športno dvorano prihaja vodilni Helios, ki je tokratne gostitelje v tej sezoni že trikrat premagal. Dva pokalna poraza in prvenstveni neuspeh v prvem delu prvenstva v Domžalah bodo skušali Portorožani izbrisati iz spomina z domačo zmago, ki bi jih ohranila na visokem četrtem mestu, ki še vodi v ligo za prvaka.

Portorožani so se dogovorili za sodelovanje z nekdanjim članom UKK Koper Emanuelom Richterjem, ki se po operaciji kolena šele postopoma vrača na parket. Vztrajno se krepijo tudi tekmeci. Desklan Jan Močnik je podpisal za Slovan, šoštanjska Elektra je svoje vrste okrepila s krilnim košarkarjem, Američanom Rogerjem Priestom, Hopsi so pripeljali 214 cm visokega južnoafriškega centra Christopherja Gabriela, novo ime v šentjurskem Tajfunu pa je krilni košarkar Marko Vranjkovič.

Domači trener Konstantin Subotić, ki je med tednom podaljšal pogodbo do konca sezone 2014/15, verjetno ne bo imel na voljo obolelega Jana Petrovčiča, neroden zvin gležnja veliko preglavic povzroča Igorju Tratniku. Že nekaj tednov je odsoten Nejc Buda, šele na zadnjem treningu pa bo jasno, če bosta dres oblekla Jaka Zagorc in Sašo Ožbolt, ki je igral le v prvih dveh krogih. “O Heliosu ni potrebno izgubljati besed, saj že njihovo prvo mesto na lestvici pove dovolj. V pripravah na dvoboj imamo veliko težav, saj zaradi številnih poškodb na treningih ne moremo igrati pet na pet. Domžalčani so favoriti,” je pred drevišnjim obračunom odločen krilni košarkar Portorožanov, Dejan Čigoja.

Domžalčani so se med tednom prebili na zaključni turnir pokala Spar, nesrečen prvenstveni poraz na gostovanju v Rogaški Slatini pa je izbrance Zmaga Sagadina še bolj podžgal. Koprčan Gregor Hrovat, eden izmed nosilcev igre na mestu branilca, je pred drevišnjim obračunom povedal: “Ne bo nam lahko. O novi prvenstveni tekmi smo začeli razmišljati šele v sredo, a smo dobro pripravljeni. Portorožane krasi moštveni duh, vendar se moramo predvsem osredotočiti na svojo igro in šele nato na nasprotnikovo.”

Domači bodo morali biti še posebej pozorni na prvega strelca Heliosa Đorđa Majstorovića (14,7 točke na tekmo) ter motorja ekipe Matica Rebca. Gostje bodo zagotovo ponovno stavili na fanatično obrambo na robu prekrška in presing po vsem igrišču, s katerim lomijo tekmeca vseh 40 minut. Preizkušen Sagadinov recept, podkrepljen s konstantnim pritiskom na sodniško trojko, je v preteklosti že večkrat dal rezultat. SIMON MALJEVAC


Najbolj brano