Tragedija za Portorožane v končnici

Košarkarji Portoroža so po dramatičnem obračunu klonili na gostovanju pri Elektri. Dve minuti pred koncem so ladjarji vodili za sedem točk, kar pa ni zadostovalo za zmago. Gostitelji so se v zadnjih 15 sekundah s pomočjo sreče čudežno vrnili. Elektra Šoštanj : Portorož 79:77.

Niti dobra igra visokih portoroških košarkarjev Igorja Tratnika, Nejca Bude (desno) in Dejana Čigoje (v ozadju) ni bila dovolj za zmago v Šoštanju Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Niti dobra igra visokih portoroških košarkarjev Igorja Tratnika, Nejca Bude (desno) in Dejana Čigoje (v ozadju) ni bila dovolj za zmago v Šoštanju Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŠOŠTANJ > Uvodne minute so prinesle dokaj zmedeno igro na obeh straneh, začetnega krča pa so se prvi otresli Portorožani, ki so po trojki Dejana Čigoje v sedmi minuti povedli s 14:5 ter s čvrsto obrambo in hitrimi protinapadi ohranili visoko prednost.

ŠD Šoštanj, gledalcev 200, Sodniki: Vučkovič (Maribor), Špendl (Limbuš), Gajšek (Trbovlje); četrtine – 14:23, 16:16, 28:20, 21:18. Elektra Šoštanj: Kosi, Šlutej, Rizman 13 (3:3), Bukovič 3, Podvršnik 4 (2:2), Zagorc 9 (1:0), Lelić 12 (4:3), Priest 17 (5:3), Dimec 2, Bajramlić 14 (4:4), Hasić, Brčina 5 (2:2). Trener: Vladimir Rizman. Portorož: Hodžić, Tratnik 9, Zagorc 2, Bahor, Zaro, Ožbolt 15 (2:1), Špan 17 (2:1), Petrovčič 2, Zolotić 1 (2:1), Čigoja 14, Buda 17 (5:5), Richter. Trener: Konstantin Subotić.

V gostujoči zasedbi se je predvsem odlikoval robustni Nejc Buda, ki je v napadu učinkovito izkoriščal podaje svojih soigralcev.

Tudi nadaljevanje obračuna ni prineslo večjih sprememb v razmerju moči na parketu. Prvi strelec domače zasedbe Đorđe Lelić je v prvih dvajsetih minutah zbral le pet točk, Rizman pa kljub številnim menjavam ni našel razpoložene peterke. Portorožani so še naprej mirno iskali pravo priložnost za odprte mete in v 25. minuti po zaslugi natančnega Špana pobegnili na +13 (50:37), kar pa borbenim Šoštanjčanom ni vzelo upanja na preobrat. Iznajdljivi Američan Russel Priest je ob težavah Bude z osebnimi napakami zagospodaril pod portoroškim obročem in domačini so v zadnjo četrtino vstopili le s točko zaostanka. Varovanci Konstantina Subotića so imeli v teh trenutkih obilo težav pri organizaciji napadov ter branjenju prebujenih domačih košarkarjev. Čeprav so sodniki brez razloga Sašu Ožboltu dosodili nešportno osebno napako, so Portorožani povedli s 75:68. Nato pa je sledil neverjeten preobrat, ko je Elektra v zadnjih 15 sekundah dosegla sedem točk. V predzadnjem napadu je žogo izgubil Alen Hodžić, nato je Ožbolt izenačil, Lelić pa zadel za zmago v zadnji sekundi.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano