Tajfun premočan za Plamo

Zadnji domači dvoboj v dodatnih kvalifikacijah za prvo ligo je košarkarjem Plame pur prinesel pričakovan poraz proti Tajfunu, ki je z Elektro ohranil prvoligaški status.

Martin Novak ima iz tekme v tekmo zaradi poškodb na razpolago manj košarkarjev Foto: Simon Maljevac
Martin Novak ima iz tekme v tekmo zaradi poškodb na razpolago manj košarkarjev Foto: Simon Maljevac

Plama pur : Tajfun 63:79

ILIRSKA BISTRICA > Dvorana OŠ A. Žnideršiča, gledalcev 350, sodniki Rener (Koper), Vuga (Izola), Mauer (Postojna); četrtine - 16:15, 16:26, 17:19, 14:19.

Košarkarji Krke in Olimpije se bodo še petič zapored srečali v finalu. Novomeščani so bili na tretji polfinalni tekmi si 70:61 boljši od Hopsov. S 17 točkami je bil najbolj učinkovit Sani Bečirović, Matej Rojc je prispeval 2 točki, pri gostih pa je Goran Jagodnik zbral 17 točk in 10 skokov. Ljubljančani so po odlični predstavi Nebojše Joksimovića (15 točk) s 74:67 ugnali Helios (Gregor Hrovat 11, Matic Rebec 9). Trener Heliosa Zmago Sagadin je gnev izlil na sodnike: “Če bi imeli objektivno sojenje, potem bi se lahko v finale prebili po dveh tekmah, žal pa s takšno zaščito Olimpije dvakrat nismo uspeli premagati. Žal mi je, da najmlajša ekipa v državnem prvenstvu ni imela enakovrednih pogojev. Tega barabinstva ne bom več gledal.”

Plama pur: Turk 8 (1:1), Kavgić 12 (6:3), Zalar 10 (4:4), Primc 15, Srebovt 10 (6:5), Gorjanc 4, Jenko 4. Trener: Martin Novak.

Tajfun: Cuk 3, Veličković 8, M. Sebič 2, Zadnik 2 (2:0), Držić 32 (6:6), Primorac 3 (2:1), S. Sebič 3 (1:1), Zimić 8 (2:2), Petkovič 18 (4:2). Trener: Edi Dželalija.

Še pred zadnjim dejanjem pred domačimi gledalci v letošnji sezoni so bistriški košarkarji ostali brez možnosti za napredovanje med elito. Gostje so se po dobrih desetih minutah ogreli na delovno temperaturo in zaigrali bolj angažirano Kljub premoči v višini se je Tajfun v prvem polčasu v največji meri zanašal na mete iz razdalje ter si s serijo trojk priigral udobno prednost. Glavni odmor je očitno bolj koristil domačim košarkarjem, ki so se ob bučni podpori s tribun že po dobri minuti igre približali na 36:41 in se solidno kosali z izkušenejšimi gosti. Zmaga je na koncu pričakovano romala v Šentjur. “Vsakič, ko sem zamenjal katerega izmed nosilcev igre, rezultat ni padel, kar pomeni, da so se vsi fantje na parketu dobro odzvali. Tajfun je zasluženo zmagal, vendar bi lahko gostje glede na igralski kader pokazali precej več,” je pojasnil domači trener Martin Novak, ki ima iz tekme v tekmo zaradi poškodb na razpolago manj košarkarjev. Tokrat je zaigral brez Uroša Kureta, ki ga je z natančnimi meti iz razdalje delno nadomestil Andrej Primc: “Dali smo vse od sebe, vendar so bili nasprotniki boljši, predvsem pa fizično močnejši in izkušenejši.” Da je sezona za Bistričane res (pre)dolga, je potrdil tudi kapetan Uroš Jenko: “Končna razlika je realna. S to tekmo smo zaključili letošnjo pravljico v domači dvorani, kjer je bil vsak dvoboj pravi spektakel. Pred nami so še zadnji treningi in priprava na petkov dvoboj proti Elektri.”

SIMON MALJEVAC

Vrstni red kvalifikacij za 1. SKL: 1. Tajfun 9, 2. Elektra Šoštanj 9, 3. Lastovka Domžale 7, 4. Plama pur 5.

2. SKL za obstanek

Ajdovščina : Krka mladi 59:69

AJDOVŠČINA > Dvorana OŠ Šturje, gledalcev 150, sodnika Smrekar (Go) in Grbić (Lj); četrtine - 16:18, 21:22, 16:17, 6:12.

Ajdovščina: Rebec 10, Volk, Čretnik 23, Jerončič 2, Mikuž 7, Maršič 1, Strle 4, Grgič 13. Trener: Samo Miška.

Ajdovci si bodo morali bržkone priznati, da za drugo ligo še niso konkurenčni. Učinkoviti in vsestranski Boris Čretnik, ki je večji del tekme vlekel voz domačih naprej, sam ni mogel zdržati v boju z izenačenim novomeškim kolektivom. Vstop v tretjo (37:40) in zadnjo četrtino (53:57), sta sicer še prinašala nekaj upanja, a so v začetku zadnje četrtine sledile nove črne minute Primorcev.

Vrstni red kvalifikacij za 2. SKL 1. Hrastnik 5, 2. Krka mladi 5, 3. Janče 4, 4. Ajdovščina 4. IM


Najbolj brano