Slovenija v Kopru proti Črni Gori in Italiji

Slovenska košarkarska reprezentanca bo tik pred začetkom letošnjega evropskega prvenstva obiskala tudi Koper, kjer bo konec avgusta odigrala dve pripravljalni tekmi proti Črni gori in Italiji.

Z leve direktor EuroBasket 2013 Aleš Križnar, generalni sekretar KZS Iztok Rems, direktor Spara Igor Mervič, direktor reprezentanc  Matej Avanzo in ambasador EP Ivo Daneu Foto: Simon Maljevac
Z leve direktor EuroBasket 2013 Aleš Križnar, generalni sekretar KZS Iztok Rems, direktor Spara Igor Mervič, direktor reprezentanc Matej Avanzo in ambasador EP Ivo Daneu Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA> Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je na tiskovni konferenci ob podpisu sponzorske pogodbe s podjetjem Spar predstavilo tudi načrt priprav članske reprezentance pred septembrskim evropskim prvenstvom. Izbrance selektorja Božidarja Maljkovića čaka 47 dni priprav in kar 12 pripravljalnih dvobojev, med njimi bosta dve tekmi tudi v Kopru. Maljkovićeva izbrana vrsta se bo 23. avgusta v prenovljeni dvorani Bonifika pomerila s Črno goro, dan pozneje pa še z Italijo. Košarkarji bodo s pripravami začeli 19. julija, konec julija bodo na sporedu že prve pripravljalne tekme. Večino dvobojev bodo Slovenci odigrali v dvoranah, ki bodo gostile evropsko prvenstvo, kar bo generalka za lokalne organizatorje. Edini tekmi zunaj Slovenije bo izbrana vrsta odigrala na turnirju v Beogradu proti Srbiji, Turčiji ali Ukrajini, zadnja pripravljalna tekma pred EP pa bo 31. avgusta v Stožicah proti evropskim podprvakom Francozom.

Ambasador EuroBasketa 2013 Ivo Daneu je ob druženju s predstavniki sedme sile izrazil upanje, da bodo do vstopnic za ogled tekem na prvenstvu stare celine lahko čim prej prišli tudi slovenski ljubitelji košarke, direktor KZS Matej Avanzo pa je v izjavi za PN dejal, da se lahko Koper septembra nadeja številnih ljubiteljev košarke iz tujine: “Lahko potrdim, da smo iz Švedske že prejeli rezervacijo za 380 vstopnic, veliko zanimanje pa je tudi v preostalih državah udeleženkah. Večina navijačev čaka v kakšnih postavah se bodo njihove reprezentance udeležile prvenstva, mi pa se nadejamo, da se bodo dogodka udeležili vsi najboljši evropski košarkarji.”

Prihodnji mesec bo selektor Maljković objavil širši spisek 34 reprezentantov, ki ga je sestavil skupaj s svojim trenerskim štabom, vodstvo zveze pa upa, da se bodo vabilu odzvali vsi najboljši slovenski košarkarji. Med njimi tudi Goran Dragić in Beno Udrih, za katera bo morala KZS vplačati dodatno zavarovanje ligi NBA.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano