Sašo Ožbolt se je po poškodbi vrnil na igrišča: “Dihal sem na škrge”

Na dvoboju 1. SKL med košarkarji Portoroža in Heliosa je domače navijače razveselil pogled na postavo domačega moštva na glavnem semaforju.

Sašo Ožbolt se je po treh mesecih na dvoboju s Heliosom (zaustaviti ga poskuša Matic Rebec) ponovno vrnil pod koše Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Sašo Ožbolt se je po treh mesecih na dvoboju s Heliosom (zaustaviti ga poskuša Matic Rebec) ponovno vrnil pod koše Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Po dobrih dveh mesecih odsotnosti zaradi bolečin v kolenu se je na parket znova vrnil najbolj znan domači košarkar Sašo Ožbolt.

Domači kapetan je v 22. minutah na parketu prispeval pet točk, po tri skoke in podaje ter dve ukradeni žogi, z nekaterimi potezami je nakazal, da bi znal biti pomemben člen moštva v odločilnem delu sezone. Po koncu dvoboja si je kolena hladil z ledenimi oblogami, v pogovoru za PN pa je pokomentiral odločilne trenutke: “Lahko smo zadovoljni s tem, da smo tekmeca zelo namučili. Nismo se predajali po visokem zaostanku in do zadnjih sekund verjeli v presenečenje. Morda smo imeli v zaključku tekme premalo zbranosti, kar tako kakovosten nasprotnik hitro kaznuje. V prvem polčasu smo izgubili kar 15 žog, Helios pa je zaigral precej bolj organizirano. Za zmago bi potrebovali tudi boljši strelski večer.”

> Moštvo so zdesetkale poškodbe. Boste kmalu zaigrali v popolni postavi?

“Počasi se sestavljamo in verjamem, da bo šla krivulja navzgor. Sam sem pred tekmo naredil le en trening, zato sem dihal na škrge. Res je bilo težko. Koleno je tokrat zdržalo, vendar še ne vem, kakšna bo reakcija v naslednjih dneh. Upam na najboljše.”

> Se Portorož lahko obdrži v sredini lestvice?

“Naša tiha želja je ohraniti mesto v sredini prvenstvene razpredelnice. Zavedamo se, da bo drugi del prvenstva precej težji od prvega. Naš prvotni cilj mora biti še vedno obstanek v ligi.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano