Šantelj sporoča Šantlju

Postojnski košarkarji se bodo v tretjem krogu 2. SKL ob 19. uri prvič predstavili svojim navijačem. V primorskem derbiju jih čaka obračun proti Koprčanom.

Za Postojnčane (v črnih dresih)  letos igra tudi Boban Vuković (št 5), ki je lani branil barve Kopra Foto: Primožič/Fpa
Za Postojnčane (v črnih dresih) letos igra tudi Boban Vuković (št 5), ki je lani branil barve Kopra Foto: Primožič/Fpa

POSTOJNA, KOPER > Obe moštvi sta se pred pričetkom sezone zavedali, da se v boj za vrh ne moreta vmešati, kot glavni cilj pa sta poudarili obstanek v ligi.

Zvečer ob 20. uri bo v Luciji v tretjem krogu 1. SKL gostovala Rogaška. Portorožani so lahko s polovičnim izkupičkom iz prvih dveh krogov zadovoljni. “Žreb nam zagotovo ni bil naklonjen, saj nas čaka še en kakovosten tekmec. Ne mislimo se predati vnaprej, saj smo že proti Laščanom dokazali, da se lahko v domači dvorani kosamo z vsakim tekmecem. Zdravstveno stanje v ekipi ni najboljše, kljub temu pa pričakujem pogumno predstavo svojih košarkarjev," je optimistično razpoložen domači trener Konstantin Subotić. V taboru gostov preži največja nevarnost iz branilskih vrst, kjer imata glavno vlogo Jure Pelko (v povprečju 21 točk na tekmo) in nekdanji reprezentant Sandi Čebular (16,5 točke).

Za zdaj bolje kaže Postojnčanom, ki so se z dveh uvodnih gostovanj vrnili s polovičnim izkupičkom, z zmago v Kranju pa so nakazali, da imajo dovolj izkušenj za zmagovanje v napetih končnicah.

“Ne glede na stanje na lestvici so primorski derbiji vedno zelo zanimivi. Imamo izkušeno ekipo in v tekmo vstopamo kot favoriti. Ne moremo si privoščiti podcenjevanja tekmecev, temveč moramo z resnim pristopom potrditi zmago v Kranju,” je pred drevišnjim obračunom v postojnski športni dvorani previden domači trener Predrag Milović.

V pripravi na tekmo so v postojnskem taboru največ pozornosti namenili koprskima nosilcema igre Dejanu Radojeviću (v povprečju 18.5 točke in 11 skokov na tekmo) in Viktorju Jačoviću (21.5 točke), medtem ko se domači navijači nadejajo učinkovitih predstav lanskega člana študentov Bobana Vukovića (15,5 točke), Marka Rakočevića (14 točk in 6,5 skokov) in Nenada Kalamande (13 točk in 5,5 skokov).

Koprčani so po visokem porazu v prvem krogu v Podčetrtku minulo soboto v domači dvorani nesrečno izgubili proti Parkljem. Trener Mihailo Poček upa, da so njegovi košarkarji poraz že preboleli: “Glede na sestavo in mladost moštva so nihanja v naši igri pričakovana. Borbenost in nekatera dobra obdobja iz minule tekme nam pred dvobojem proti Postojni dajejo dodaten pogum. Moramo odpraviti napake, ki so se nam dogajale proti Parkljem in prikazati dobro predstavo.” Srbski trener si želi, da bi se v formo iz minule sezone čimprej vrnil 18-letni Leon Šantelj, ki ga v domači Postojni čaka bratski obračun: “Postojna je favorit, mi pa se moramo oddolžiti našim navijačem za zapravljenih 21 točk prednosti proti Parkljem. Upam, da bomo našli pravi recept za zmago. V domačem dresu me čaka brat Luka, ki mu sporočam, da nimam več 13 let, ko me je z lahkoto premagoval v igri ena na ena!”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano