Rivala sta še neuigrana

Obalni ljubitelji košarke bodo po kratkem premoru po EP danes ob 20. uri v dvorani v Luciji spet uživali. Za superpokal se bosta pomerili najboljši slovenski moštvi. Še četrtič zapored bosta to Krka in Union Olimpija.

Superpokal so včeraj predstavili (od leve) gostitelj  Alojz Jurjec (predsednik KK Portorož) in trenerja Aleksandar Džikić (Krka) ter  Aleš Pipan  (U. Olimpija) Foto: Simon Maljevac
Superpokal so včeraj predstavili (od leve) gostitelj Alojz Jurjec (predsednik KK Portorož) in trenerja Aleksandar Džikić (Krka) ter Aleš Pipan (U. Olimpija) Foto: Simon Maljevac

LUCIJA > S tremi zaporednimi superpokalnimi lovorikami se lahko pohvalijo Novomeščani, ki so v zadnjih štirih letih Ljubljančane osmešili tudi v boju za državno krono. Današnji obračun za oba tekmeca prihaja malce prehitro, saj je pripravljalno obdobje potekalo v senci Eurobasketa.

Vstopnice za dvoboj bo drevi moč kupiti tudi pred lucijsko dvorano. Zaradi prostorske stiske organizatorji naprošajo obiskovalce, da svoje avtomobile parkirajo pri marini v Luciji, za slovesen uvod v tekmo pa bo z izvedbo državne himne poskrbel Slavko Ivančić.

Novi trener Union Olimpije Aleš Pipan se je po neuspešni avanturi na klopi makedonske reprezentance svojim novim delodajalcem pridružil šele sredi septembra. Na včerajšnji tiskovni konferenci na prizorišču superpokala je povedal: “Za naše moštvo je vsaka tekma zelo pomembna. Nismo popolnoma pripravljeni. Zato ne gre pričakovati lepe igre, vendar pa moramo pustiti srce na parketu. V pripravljalnih tekmah sem ponudil priložnost vsem košarkarjem, zato so bile v igri opazne velike oscilacije. Za nas ni več malih tekem. Takoj po koncu superpokala nas čaka pot v Skopje na uvodni dvoboj regionalne lige.”

Na neuigranost se je izgovarjal tudi njegov kolega na klopi Krke Aleksandar Džikić:“Ne gre pričakovati ravno najlepše predstave, saj smo ekipo sestavili šele pred nekaj dnevi. Naredili bomo vse za zmago, med sezono pa se bomo z Ljubljančani zagotovo še nekajkrat pomerili na pomembnih tekmah.”

Obe moštvi bosta v letošnji sezoni največ pozornosti namenili nastopom v regionalni ligi, kjer se bosta potegovali za vstopnico za igranje v evropskih pokalih, drevišnji derbi pa bo dobra priprava na vroče dvoboje v jadranski druščini. Na parketu bodo priložnost za dokazovanje dobili tudi štirje Primorci, saj sta Ajdovec Tomaž Bolčina in Koprčan Matej Rojc standardna člana branilcev naslova, v ljubljanskem dresu pa bo na uradni tekmi debitiral Koprčan Nebojša Joksimović. Barve Union Olimpije, ki je v skladu s tradicijo doživela ogromno kadrovskih sprememb, bo tudi letos branil Idrijčan Luka Rupnik, ki nestrpno pričakuje večerni dvoboj: “V obeh taborih nestrpno čakamo na začetek tekmovalne sezone. Upam, da bomo gledalcem ponudili lepo predstavo, zmaga pa bi pomenila lep uvod v sezono. Za uspeh bo potrebno garati.”

Predsednik kluba gostitelja, sicer novinca med prvoligaši, KK Portorož, Alojz Jurjec upa, da bodo številni gledalci uživali: “V organizacijo smo vložili veliko truda in upam, da bo na tribunah vladalo pravo košarkarsko vzdušje. Tarejo nas velike težave z zastarelo infrastrukturo, ki nam že onemogoča kakovostne treninge za vse naše selekcije.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano