Rajgelj že bivši, ekipa pomlajena

S prihodom Janeza Rajglja na mesto direktorja kluba pred slabimi šestimi meseci se je za trenutek zazdelo, da bi lahko UKK Koper vendarle naredil korak naprej pri organizacijski in finančni strukturi kluba.

Mihailo Poček bo ekipo sestavljal brez sodelovanja Janeza Rajglja Foto: Primožič/Fpa
Mihailo Poček bo ekipo sestavljal brez sodelovanja Janeza Rajglja Foto: Primožič/Fpa

KOPER > Člansko moštvo je v ponedeljek pričelo s pripravami na novo sezono, status Janeza Rajglja pa je trenutno zamrznjen. Želja, da bi eurobasket pripomogel k dvigu koprske košarke, se ni uresničila, saj je denarja še manj kot ga je bilo.

“Zadeve potekajo na amaterski osnovi in tako bo tudi v prihodnje, saj za profesionalno delovanje v tem trenutku ni finančne osnove. V pogovorih z vodstvom kluba smo si zadali cilj, da postanemo stabilen drugoligaš in da delo z mlajšimi selekcijami dvignemo na višjo raven,” je konec februarja na predstavitveni tiskovni konferenci razmišljal Rajgelj, ki pa ga amatersko delovanje več ne zadovoljuje, saj je v izjavi za PN potrdil, da je njegova direktorska funkcija trenutno v mirovanju. “Finančno stanje nam ne omogoča, da bi storili korak naprej. V tem trenutku nisem vpet v delovanje kluba, zato vam ne morem posredovati natančnejših informacij o pripravah na novo sezono,” nam je pojasnil nekdanji direktor Slovana in Olimpije, ki se je očitno že poslovil od koprskega drugoligaša.

Ekipo za novo sezono bo sestavil trener Mihailo Poček, ki je igralce ta teden zbral na prvem treningu: “Moštvo bodo v največji meri sestavljali mladinci, ki so že začeli s pripravami. Trenirali bomo dvakrat dnevno. Poleg zunanjih površin v ŠRC Bonifika bomo za treninge uporabljali tudi našo dvorano.” Osip je kar velik: v sosednji KK Portorož sta se preselila Miha Markič in Boban Vuković, nadaljnje igranje Alena Proleta, Petra Vujovića in Lana Lazarja v koprskem dresu je zelo vprašljivo, Emanuel Richter pa okreva po hudi poškodbi kolena. Počeka zagotovo čaka težko delo pri sestavi ekipe, ki se bo borila za obstanek v drugoligaški konkurenci: “Želimo pripeljati dva nosilca igre, poleg tega pa bomo v moštvo vključili še nekaj mladih košarkarjev. Vse pa bo seveda odvisno od finančnega stanja kluba.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano