Rajgelj ne obljublja profesionalizma

Kot smo napovedovali v sobotni številki je vodstvo košarkarskega drugoligaša UKK Koper na položaj direktorja kluba ustoličilo Janeza Rajglja. Sodeč po izjavah so zelo zadovoljni s sedanjim delovanjem kluba.

Vodilni trio UKK Koper (z leve): trener Mihailo Poček, predsednik Dragan Marušič in direktor Janez Rajgelj Foto: Simon Maljevac
Vodilni trio UKK Koper (z leve): trener Mihailo Poček, predsednik Dragan Marušič in direktor Janez Rajgelj Foto: Simon Maljevac

KOPER > Skupščina kluba je novega direktorja potrdila pred tednom dni, Janez Rajgelj pa se je uradno predstavil na včerajšnji tiskovni konferenci v Kopru. Predsednik kluba Dragan Marušič je poudaril, da naj bi s prihodom novega direktorja nadaljevali začrtano delovanje: “Pred leti smo prevzeli vse selekcije tedanjega KK Koper in iz leta v leto napredovali. Članska ekipa si je v minuli sezoni izborila nastop v drugoligaški konkurenci, v kateri bomo nastopali tudi v prihodnje, saj smo si že zagotovili obstanek. Glede na to, da bo Koper gostil eno izmed skupin evropskega prvenstva, se po mojem mnenju spodobi, da imamo tudi dobro urejen klub. Uspešno delamo tudi v mlajših kategorijah. Osebno sem se želel malce razbremeniti, saj imam obilo službenih obveznosti, zato sem bil zelo vesel, da je Janez Rajgelj izrazil pripravljenost za sodelovanje.”

Za Rajglja, izkušenega košarkarskega delavca, ki je v preteklosti opravljal funkcijo direktorja Slovana in Olimpije, je prihod v Istro nov izziv. Kljub vsemu pa se v klubu ne obetajo revolucionarne spremembe, kar je potrdil tudi sam: “Člansko moštvo si je v letošnji sezoni že izborilo obstanek in zavedati se moramo, da to ni majhen rezultat. Kadetsko in mladinsko moštvo imata dobre rezultate v prvoligaški konkurenci in do teh dosežkov ni bilo lahko priti. Zadeve potekajo na amaterski osnovi in tako bo tudi v prihodnje, saj za profesionalno delovanje v tem trenutku ni finančne osnove. V pogovorih z vodstvom kluba smo si zadali cilj, da postanemo stabilen drugoligaš in delo z mlajšimi selekcijami dvignemo na višji nivo. Za nadaljnji napredek je potrebno daljše obdobje. Glede na stanje v državi in gospodarstvu ne moremo pričakovati velikih okrepitev, čeprav bi si Koper zaslužil vsaj prvoligaša ali pa morda celo regionalnega ligaša.”

Okrepitve na vodilnih položajih se je razveselil tudi trener članske ekipe Mihailo Poček: "Veseli me prihod novega direktorja. V zadnjih dveh letih smo naredili veliko delo, zdaj pa bomo dobili novo energijo. Bliža se konec prvenstva in v drugi polovici aprila bomo že povlekli prve poteze glede nadaljnje sestave članskega moštva." Predsednik Marušič je izrazil upanje, da se bodo v zgodbo vključili tudi novi sponzorji, sodelovanje s sosednjimi košarkarskimi okolji pa naj bi ostalo tako kot zdaj.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano