Prihajajo Postojnčani

Drevišnja tekmeca - UKK Koper in Postojna - se nahajata na dnu prvenstvene lestvice. Poraženec dvoboja si bo še dodatno otežil pot do obstanka v ligi.

Koprčani (v oranžnem) so Postojnčane (črni) jeseni premagali  Foto: Primožič/Fpa
Koprčani (v oranžnem) so Postojnčane (črni) jeseni premagali  Foto: Primožič/Fpa

KOPER > Zaostala tekma 16. kroga drugoligaškega prvenstva se bo začela ob 19. uri, glede na prikazano v preteklih tednih pa so v vlogi favorita tokrat košarkarji UKK Koper. V zadnjih treh tekmah so zabeležili dve zmagi, po nekaterih govoricah pa naj bi v današnjo tekmo vstopili še dodatno okrepljeni. Prvi strelec koprskega moštva Jan Barbarič skupaj s soigralci mirno pričakuje pomemben večer v dvorani koprske srednje tehniške šole: “Menim, da smo dobro pripravljeni na tekmo, v kateri moramo zmagati. Kljub temu, da gre za pomembno tekmo, ne čutimo posebnega pritiska. Za dve točki bo potrebno dati vse od sebe.”

Postojnčani so v zadnjem obdobju nanizali pet zaporednih porazov. Zadnji prvenstveni dvoboj so zaradi katastrofalnega žleda in dolgih dni brez elektrike odigrali pred skoraj mesecem dni, za nameček pa so imeli precej preglavic tudi pri organizaciji treningov. Zato je njihova trenutna forma velika neznanka. “Večino treningov smo opravili v neogrevani dvorani. Pogoji še zdaleč niso bili idealni. Na srečo so vsi fantje zdravi. Vemo, da nas čaka težka naloga in da bi nam dve točki prišli zelo prav,” je trenutno stanje v moštvu pojasnil postojnski trener Radovan Petrović. Na zadnjih tekmah se je izkazal center Stanko Rajčič, za morebitno slavje v Kopru pa bosta morala svoj delež prispevati tudi izkušena Savo Milović in Alen Katonar.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano