Preživeti brez stresa

V skladu s tradicijo zadnjih let bo postojnski košarkarski drugoligaš novo sezono pričel s številnimi novimi imeni v kadrovski zasedbi. Posledično naj bi Postojnčanom nekaj težav v uvodnih tekmah povzročala neuigranost.

Postojnčani (v temnih dresih) bodo prvo domačo tekmo odigrali 2. novembra s Koprčani Foto: Primožič/Fpa
Postojnčani (v temnih dresih) bodo prvo domačo tekmo odigrali 2. novembra s Koprčani Foto: Primožič/Fpa

POSTOJNA > “Kdor je želel v Postojno priti zastonj, je zdaj tukaj!” je na začetku pogovora za PN pojasnil alfa in omega postojnskega kluba Predrag Milović. Izkušeni strateg je zaključek lanske sezone opravljal naloge dežurnega gasilca v prvoligašu iz Grosupljega, ki ga je uspel obdržati v ligi, letošnje poletje pa je zopet namenil sestavljanju moštva v Postojni. Klub je zapustilo šest košarkarjev, med njimi pa sta tudi dosedanji kapetan Tomaž Podboj in sin slovenskega nogometnega selektorja, Svit Katanec.

Med številnimi novinci so tudi 30-letni črnogorski center Marko Rakočević (205 cm), ki je v preteklosti že nosil dres Union Olimpije in Krke, nekdanji član UKK Koper Boban Vuković, ki bo pomembna okrepitev na mestu organizatorja igre, ter posojeni igralec KK Portorož Alen Katonar, za katerega bi lahko bila prihodnja sezona dobra odskočna deska pred vrnitvijo v domači klub.

“Članskemu moštvu smo priključili tudi nekaj kadetov, a sta zaradi pravil v postavi za člansko tekmo lahko le dva. Z mlajšimi kategorijami bo delal profesionalni trener, imamo tudi fizioterapevta, tako da nam v bistvu manjka le generalni sponzor,” je pozitivne in negativne plati predstavil Milović. ”Moštvo je kakovostnejše od lanskega, vendar nas trenutno še vedno tare neuigranost, saj smo se v popolni postavi zbrali šele pred desetimi dnevi. Odigrali smo številne pripravljalne tekme, s katerimi smo skušali pred uvodnima gostovanjema v Ljubljani in Kranju priti do čim boljše forme.”

Osnovni cilj torbarjev bo obstanek v ligi, po možnosti brez kvalifikacij. Poleg zgoraj omenjenih novincev bodo postojnski voz vlekli branilca Savo Milović in Nenad Kalamanda ter krilni center Stanko Rajčić, trener Milović pa upa na sezono brez večjih stresov: “Nosilci igre bodo morali prevzeti odgovornost. Želimo si mirne sezone in mesta v sredini lestvice. Liga bo zelo izenačena, zato nas čaka ogromno dela. Upam, da bodo tudi navijači prepoznali naš trud in nas v čim večjem številu spodbujali s tribun. Vsi skupaj si želimo, da bi košarka v našem mestu preživela.”

Postojnčani se bodo v novi prvenstveni sezoni svojim navijačem prvič predstavili 2. novembra, ko bodo v tekmi tretjega kroga v primorskem derbiju gostili Koprčane.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano