Presenečenje je “Srečko” Morina

Največ negodovanja ob petkovi objavi seznama članske reprezentance za nastop na Eurobasketu 2013 je med slovenskimi ljubitelji košarke sprožilo vabilo Gezimu Morini.

Gezim Morina si bo poskušal izboriti tudi članski reprezentančni dres Foto: Tamino Petelinsek
Gezim Morina si bo poskušal izboriti tudi članski reprezentančni dres Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA > Kosovski “Srečko” je lani nosil dres mlade reprezentance, v letošnji sezoni pa se v dresu Heliosa ni pretirano izkazal, saj je na tekmah državnega prvenstva v povprečju dosegal 5,9 točke in tri skoke v nekaj več kot 17 minutah na tekmo, kar pa je bilo po mnenju selektorja Božidarja Maljkovića in njegovih pomočnikov dovolj za mesto med 16 kandidati.

Ob odsotnem Erazmu Lorbku se je pojavila velika vrzel na mestu krilnega centra, ki naj bi jo poskusil zakrpati vsestranski Boštjan Nachbar, ob tem pa so strokovnjaki pričakovali, da bo svojo vlogo na tem položaju dobil tudi izkušeni Miha Zupan, katerega pa strokovni štab ne vidi med dvanajstimi izbranci. V zadnjem trenutku je mesto na pripravah dobil tudi novi član Union Olimpije Jaka Brodnik, konkurenco na zunanjih položajih bosta skušala zaostriti Klemen Prepelič in Luka Lapornik. Nosilca igre aktualnih prvakov iz Novega mesta, Jaka Klobučar in Smiljan Pavić, sta tako ostala brez priložnosti za dokazovanje.

Že pred časom sta se nastopu v izbrani vrsti odpovedala izkušena Primož Brezec in Matjaž Smodiš, medtem ko sta bila Sani Bečirović in Nebojša Joksimović že pred meseci potisnjena na stranski tir. Kot naturalizirani košarkarji priložnosti niso dočakali Aleksandar Ćapin, Alen Omić in Hasan Rizvić. Veteran Goran Jagodnik je zaključil reprezentančno kariero, čeprav bi bil v trenutnem položaju morda celo zelo koristen, saj je v minuli sezoni kot član Hopsov s povprečjem 17,3 točke in 6,8 skoka na tekmah državnega prvenstva pod obroči “šolal” nekatere fante z aktualnega reprezentančnega seznama. To pa zagotovo ni najboljša novica za slovenske navijače.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano