Pred polno dvorano dodali piko na i

Zadnja četrtina tekme v Ilirski Bistrici je minila v revijalnem tonu, več sto domačih navijačev pa je nestrpno čakalo na zadnji pisk sirene, da bi lahko skupaj s svojimi ljubljenci proslavili napredovanje v višji rang. Plama pur : Cerknica 79:63 (37:25).

Tudi bistriški košarkarji so ob napredovanju v drugo ligo lahko zaplesali zmagoslavni ples Foto: Simon Godec/Kk Plama Pur
Tudi bistriški košarkarji so ob napredovanju v drugo ligo lahko zaplesali zmagoslavni ples Foto: Simon Godec/Kk Plama Pur

ILIRSKA BISTRICA > Košarkarji Plame pur so se z zavzeto predstavo od prve minute naprej izognili dramatičnemu zaključku tekme.

Ilirska Bistrica, ŠD Antona Žnideršiča, gledalcev 900, sodnika: Pipan (Škofja Loka), Milanović (Kranj); četrtine - 25:15, 12:10, 27:10, 15:28. Plama pur: Turk 2, A. Iskra 12, Vujković 3, Kuret 18, Zalar 9, Hreščak 8, Srebovt 18, P. Iskra 2, Gorjanc 1, Afrič, Muha, Jenko 6. Trener: Martin Novak.

Ob tem, da se tudi gostje niso posebej naprezali, so Bistričani tretjo četrtino končali z 29 točkami prednosti. “Nismo podlegli pritisku odločilne tekme. Odigrali smo zavzeto in že pred zadnjimi desetimi minute odgnali vse dvome o zmagovalcu ter s tem dokazali, da smo zasluženo na vrhu,” je lahko zmago proti Cerkničanom pokomentiral domači trener Martin Novak. Že pred tekmo je bilo vse nared za slavje, domači košarkarji pa niso izneverili svojih zvestih navijačev, ki so z rekordnim obiskom na najlepši način zaokrožili zgodovinsko sezono bistriške košarke. Med najzaslužnejšimi za odlično sezono je bil organizator igre Tilen Zalar: “Med sezono smo imel nekaj padcev, ki pa nas niso zaustavili na poti do cilja. Zmaga na zadnji tekmi pred nabito polno dvorano je še dodatna pika na i.”

Bistričani so uspeh proslavili - kot je navada na takih slavjih - s šampanjcem, kapetan Uroš Jenko pa je iz rok predsednika Združenja klubov 2. SKL Bojana Čada prejel zmagovalni pokal, za dobro delo pa je pohvalil vse člane kluba: “Sam živim v prepričanju da se dobro z dobrim vrača, dobro delo celotnega kluba nas je pripeljalo do tega, da ima članska ekipa vse pogoje za osvojitev prvega mesta v ligi in napredovanja v višji rang. Veliko je ljudi, ki so nas spremljali na čisto vseh tekmah in ob tej priložnosti jim sporočam, da se igralci zavedamo podpore slehernega navijača.”

Na drugem mestu prvenstvene lestvice je Mesarija Prunk, ki je v zadnjem krogu pred 350 gledalci premagali Marc Ajdovščino s 75:63. Domačini so si že v prvem polčasu priigrali enajst točk prednosti in jo ohranili do konca.

Domači predsednik Andrej Muha pa je napovedal, da bo vodstvo kluba že v tem tednu začelo s pripravami na naslednjo sezono: “Takšno sezono smo si lahko le želeli, prvenstveni in pokalni uspeh pa je resnično nekaj izjemnega. Hvala vsem članom kluba in pa navijačem, ki so nam stali ob strani skozi celotno sezono. Hitro moramo začeti z delom, saj je za nastopanje v drugi ligi potrebno izpolniti kar nekaj pogojev. Težav s pridobitvijo licence ne bi smelo biti, za konkurenčno nastopanje v višjem kakovostnem razredu pa moramo zagotoviti primeren proračun.”SIMON MALJEVAC


Najbolj brano