Postojnska košarka je očitno spet na razpotju

Prvenstvo v drugi košarkarski ligi se je nedavno končalo, pred KD Postojna pa je očitno čas novih usodnih odločitev. Tretje mesto ekipe pod vodstvom Predraga Milovića ni zadovoljilo pokroviteljev iz Ljubljane in začenja se novo obdobje negotovosti.

Pred slabim letom sta takole podpisovala pogodbo športni direktor  Elvin Omanović in predsednik Ferdinand Ucman (z leve proti desni), ob njiju trener Predrag Milović  Foto: Valter Leban
Pred slabim letom sta takole podpisovala pogodbo športni direktor Elvin Omanović in predsednik Ferdinand Ucman (z leve proti desni), ob njiju trener Predrag Milović  Foto: Valter Leban

POSTOJNA>Športni direktor in obenem igralec Postojnčanov Elvin Eli Omanović, Ljubljančan, ki zadnja leta živi na Vrhniki, je spregovoril za PN.

“Cilj - uvrstitev med tri najboljše v ligi smo sicer dosegli. Moj osebni cilj pa je bil višji - uvrstitev v prvo ligo, kar sem med tekmovanjem stalno poudarjal,” je najprej povedal.

Odhod Elvina Omanovića pomeni novo razpotje za postojnsko košarko. Omanović gotovo ni bil le navaden igralec in navaden športni direktor. Pred prihodom v Postojno je predsedoval Radovljici, po njegovem odhodu so odšli tudi pokrovitelji in klub je poniknil. Že ob prihodu v Postojno je dejal, da ga zanima izključno prva liga. Nobeno presenečenje ne bo, ko bo odšel predsednik in pokrovitelj Ferdinand Ucman. Oba je pripeljal Predrag Milović, ki je ob njuni predstavitvi dejal, da je s tem izpolnil obljubo o rešitvi postojnske košarke. Toda prve lige ni in zdaj je vse v zraku. Vprašanje je, če je v Postojni junak, ki bi lahko klubu zagotovil igranje v 2. SKL ali pa bodo po poti Sežancev raje izbrali četrto ligo.

> V drugem delu sezone ste igrali odlično, nanizali številne zmage, nasmihal se vam je naslov prvaka. Kaj je odločilo v drugo smer?

“Poraz v Grosupljem je bil v tekmovalnem pogledu odločilnega pomena, toda po mojem smo napredovanje zapravili že prej. V začetku še nismo bili uigrani, imeli smo premajhno izbiro kvalitetnih igralcev, kar smo nadoknadili šele v decembru, ko smo pripeljali organizatorja Marka Dimnika in centra Fuada Memčića. Poraz v Grosupljem je bil zelo boleč, zmaga bi nam prinesla, kar smo si želeli. Ne smemo pozabiti, da so Dolenjci že nekaj let urejen klub, ki jim je letos prvič uspel veliki met - uvrstitev v 1. SKL. Kadrovsko so se pred sezono okrepili, finančno so zelo močni. Naslov so si po mojem kar zaslužili in jim za podvig čestitam.”

> Treningov ni več, čeprav imajo igralci pogodbe veljavne do 1. maja. Na zadnji skupni večerji po domačem porazu proti Kranjčanom ste dejali, da odhajate iz kluba. To drži?

“Na zadnji tekmi v Postojni sem na klopi le sedel, nisem se preoblekel v športno opremo, po njej pa sem temeljito razmislil, kako naprej. Tu me je zanimalo le delovanje in nastopanje v prvi ligi, ki pa je na žalost splavalo po vodi. Postojnski klub mi je bil kar všeč, prirasel mi je k srcu, vendar so moji športni cilji vezani le na našo prvo ligo.”

> V Postojno sta prišla skupaj z zdajšnjim predsednikom Ferdinandom Ucmanom. Z njim nismo uspeli navezati stika, sliši pa se, da tudi on odhaja. Veste vi kaj več o tem?

“Tudi sam sem to slišal, vendar uradno ne vem še nič. Verjetno se bo uprava kluba kmalu sešla in se pogovorila, kako naprej. Ampak kot že rečeno - brez mene.”

> Kaj pa bo z igralci, predvsem tistimi iz Ljubljane? Odhajajo z vami?

“Sezona je končana, nekateri igralci so prosti, predvsem tisti, ki so se vozili iz Ljubljane. Mnogi bodo odšli in si poiskali druga okolja, morda se bodo za nadaljnje igranje v Postojni pogovarjali z upravo kluba. Lahko pa povem, da najboljši postojnski strelec Aleš Primc(20 tekem, 304 koši, povprečje 15,2, op. a.) z mano odhaja v gorenjskega prvoligaša.”

> V košarki ste že zelo dolgo, igrali ste za ljubljanske klube, v Mariboru, v Avstriji, celo v Izraelu, za tri klube v BIH, pred Postojno ste bili v Radovljici. Ostajate igralec ali postajate zgolj športni delavec?

“Pred vsako sezono se sproti odločam, tokrat je odločitev padla že prej. Kot igralec odhajam k prvoligašu iz Škofje Loke. Športni motiv je zame odločilnega oziroma ključnega pomena zato bom še naprej vztrajal pod koši.”BRANE FATUR, ROK MAVER


Najbolj brano