Portorožani preskočili Gorenjce

Košarkaški klub Splošna plovba Portorož je premagala LTH Castings Mercator iz Škofje Loke z 91 proti 80.

Zagorc v prodoru Foto: Fpa
Zagorc v prodoru Foto: Fpa

ŠKOFJA LOKA Gostje so tekmo odprli bolje, izkoriščali so velikost in mehko roko Solda in povedli za šest točk. Domačim met od daleč ni stekel (prvi polčas brez zadete trojke), koš so polnili pretežno iz prodorov. V drugi četrtini pa so mornarji prestavili v peto in z agresivno obrambo in koši iz protinapadov razliko spravili tudi na +19.

Kavgič je nekajkrat osmešil precej višje centre, v napadu je steklo Ožboltu, z obrambo in zadetimi prostimi meti pa se je izkazal Percel. Proti koncu druge četrtine je bil gostujoči trener primoran v igro poslati tudi ostrostrelca Abramoviča, ki je bil ob prodornem Tomiču najnevarnejši pri gostih.

A Portorožani so igrali kot v transu, odprl se je tudi met za tri (2 krat Remus, Ožbolt in Katonar) in razlika je do konca tekme nihala med 10 in 20 točkami. V končnici tekme so Portorožani za trenutek zastali in gostje so s trojkama Sarajlije, prodorom Tomiča in trojko Abramoviča razliko 48 sekund do konca spravili na -5. Vse je že zgledalo zgubljeno, a s tem se ni strinjal junak tekme Zagorc, ki je hitro zadel trojko, sledila je ukradena žoga in lahek koš Ožbolta. V zadnjih napadih sta Tomič in Ožbolt zadela po dva prosta meta, Tomič je nato zgrešil enega in v zadnjih devetih sekundah je “raketa” Zagorc krenil v silovit prodor, ki so ga gostje dve sekundi pred koncem zaustavili s prekrškom. Hladnokvno je zadel oba meta za +11, po timeoutu pa so se Škofjeločani pod košem zapletli in sledilo je zasluženo slavje Portorožanov, ki so tako lepo zaokrožili 20 letnico kluba s prvo uvrstitvijo na zaključni pokalni turnir.

NR


Najbolj brano