Portoroški rezultatski post še kar traja

Tudi zadnja tekma v rednem delu prvenstva ni prinesla preobrata v igri košarkarjev Portoroža, ki so proti Hopsom zabeležili še peti zaporedni poraz. V ligo za prvaka se je prebil Zlatorog.

Hopsi (v temnejših dresih) so bili previsoka ovira za Portorožane  Foto: Simon Maljevac
Hopsi (v temnejših dresih) so bili previsoka ovira za Portorožane  Foto: Simon Maljevac

1. A SKL

18. krog, zadnji krog prvega dela - Elektra Šoštanj : Maribor Nova KBM 81:71, Portorož : Hopsi Polzela 71:91, Helios Domžale : Zlatorog Laško 85:87, Rogaška : Tajfun 76:60, Grosuplje : Slovan 88:55.

Prve štiri ekipe ter Krka in Olimpija bodo igrale v ligi za prvaka, šest ekip se bo merilo v ligi za obstanek.

Na obračunu dna 2. SKL je Radenska v 18. krogu doma ugnala UKK Koper s 77:72. Gostitelji so v prvem polčasu povedli že z 32:17, varovanci Mihaila Počka pa so se s serijo desetih zaporednih točk vrnili v igro in v 25. minuti po uspešnem metu razpoloženega Leona Šantlja celo povedli s 44:42. Višjo prednost so jim preprečile številne izgubljene žoge, ki so jih do konca zbrali kar dvajset. Na drugi strani pa so zdesetkani domačini, ki so nastopili le s šestimi igralci, z zbrano igro ponovno prevzeli vajeti v svoje roke in z natančnim izvajanjem prostih metov v končnici pahnili študente na dno lestvice. Strelci za UKK Koper: Barbarič 15 (4:3), Škerbec 2, Pavlovič 8, Radanovič 6 (4:2), Radojević 11 (2:2), Šantelj 17 (2:2), Vac 4, Jačovič 9 (2:1).

Portorož : Hopsi 71:91

PORTOROŽ > Dvorana Lucija, gledalcev 100, sodniki: D. Javor (Ljubljana), Mlakar (Škofja Loka), Smrekar (Nova Gorica); četrtine - 14:26, 17:24, 17:13, 23:28.

Portorož: Tratnik 8 (2:1), Zagorc 6 (4:4), Jovanovič, Špan 9 (2:2), Petrovčič, Zolotić 2, Čigoja 7, Buda 6 (2:0), Hodžić 5 (2:2), Ožbolt 8 (4:4), Richter 6, Markič 14 (4:4). Trener: Konstantin Subotić.

Hopsi: Lukan, Govc, Jagodnik 6, Kočevar 2, Wangmene 25 (9:7), Vašl 12, Godler 20 (3:3), Ahmedović 2, Vujasinović 13 (8:7), Rat, Gabriel 11 (2:1). Trener: Jernej Kobale.

Pepelnična sreda je še podaljšala post portoroških košarkarjev. V dvoboju proti izkušenim Polzelanom pravih možnosti za zmago preprosto ni bilo, gostje so prevladovali od prve do zadnje minute. Domačini so z izjemo centra Nejca Bude uvodno četrtino ponovno prespali. Hopsi, ki so si že pred tedni zagotovili nastop v ligi za prvaka, pa so v prvem polčasu z lahkoto polnili domači koš z vseh položajev. Padalo je tako iz razdalje kot izpod koša. Domačini so v obrambi veliko pozornosti namenili Goranu Jagodniku, ki je v rutiniranem slogu iskal svoje soigralce in pridno zbiral asistence. “Že na nekaj tekmah v zadnjih tednih smo dovolili nasprotnikom, da si v prvi četrtini priigrajo zajetno prednost. Tudi tokrat so se gostje po naši zaslugi sprostili v napadu in zadevali z vseh položajev,” je povedal domači kapetan Sašo Ožbolt.

Tretja četrtina je vendarle prinesla nekaj več življenja v domači ekipi, ki je malce omilila prednost gostov. “Slabo smo začeli v obrambi, gostje pa so zadevali odprte mete. V drugem polčasu smo bili malce bolj odločni, a je bilo vse skupaj premalo,” je bil po novem polomu kratek domači trener Konstantin Subotić. Medtem ko čaka ladjarje neprijeten boj za obstanek, pa se Goran Jagodnik skupaj s soigralci že veseli novih izzivov v elitni druščini: “V zadnjih tednih smo postavili nov sistem igre in tokrat smo vsi dobro izpolnjevali svoje naloge. Pred pričetkom lige za prvaka se bomo še okrepili in skušali doseči viden rezultat.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano