Poraz proti Hopsom bo imel finančne posledice za zmaje

Torkov poraz v drugem delu košarkarske lige Telemach, ko so proti Polzeli klonili s 70:77, bo ljubljanske košarkarje udaril po denarnicah. Iz Uniona Olimpije so namreč danes sporočili, da bodo zaradi neprofesionalnega odnosa denarno kaznovali igralce in strokovni štab. Niso pa razkrili, kakšen bo znesek kazni.

Iz Uniona Olimpije so namreč danes sporočili, da bodo zaradi neprofesionalnega odnosa denarno kaznovali igralce in strokovni štab. Niso pa razkrili, kakšen bo znesek kazni. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Iz Uniona Olimpije so namreč danes sporočili, da bodo zaradi neprofesionalnega odnosa denarno kaznovali igralce in strokovni štab. Niso pa razkrili, kakšen bo znesek kazni. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Danes so iz kluba sporočili, da se je vodstvo Uniona Olimpije po porazu ekipe v tretjem krogu lige Telemach za prvaka s Hopsi (70:77) odločilo kaznovati celotno člansko moštvo in strokovni štab.

Ekipa je s prikazanim na tekmi globoko razočarala svoje privržence, partnerje in pokrovitelje; po visokih zmagah nad Rogaško in Zlatorogom, lahko mnogo slabšo predstavo proti Polzeli pripišemo le neprofesionalnemu odnosu do tekmovanja in podcenjevanju nasprotnika, ki je tekmo več kot zasluženo dobil, so pojasnili pri zeleno-belih.

"Porazi so sestavni del športa in favoriti nanje nikoli niso imuni. Kljub temu pa se tudi porazi med seboj lahko še kako razlikujejo. Pristop naše ekipe na tekmi s Polzelo je bil očitno podcenjujoč, vedenje nekaterih članov neprofesionalno. Način, na katerega smo tekmo izgubili, je škodil imenu našega kluba. V klubu smo se tako odločili celotno člansko ekipo in njen strokovni štab finančno sankcionirati, kot nam to omogočajo klubski pravilniki," je dejal direktor kluba Matevž Zupančič.

STA


Najbolj brano