Pomlajeni v boj za obstanek

Dokaj spremenjena in pomlajena zasedba koprskih košarkarjev bo novo drugoligaško sezono odprla s sobotnim gostovanjem v Podčetrtku. Moštvo Mihaila Počeka čaka v boju za obstanek težavna naloga.

Trener Mihailo Poček z ekipo Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Trener Mihailo Poček z ekipo Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Težke finančne razmere, ki je iz Kopra po le nekaj mesecih odgnala tudi “rešitelja” Janeza Rajglja, so glavni razlog za številne kadrovske spremembe pri študentih. Serija porazov v zaključku lanske sezone je Koprčane pahnila na predzadnje mesto prvenstvene lestvice, glede na sestavo ekipe pa bi bila letos uvrstitev v zgornji del lestvice pravi mali čudež.

Ogrodje moštva, ki so ga sestavljali Miha Markič, Boban Vuković, Emanuel Richter, Petar Vujović in Alen Prole, je v drugem delu minule sezone iz takšnih in drugačnih razlogov večino dvobojev spremljalo s klopi. Omenjeni košarkarji so si z izjemo Richterja, ki se ukvarja z rehabilitacijo po težki poškodbi kolena, našli druge delodajalce, okostje letošnje ekipe pa bo bistveno bolj neizkušeno.

Iz Srbije sta v Koper prišla 24-letni branilec Viktor Jacović in šest let starejši ter 210 cm visoki center Dušan Radojević (nekdanji član Uniona Olimpije s slovenskim državljanstvom), na katera trener Poček resno računa: “Želimo ju angažirati kot nosilca igre. Dobro sta se vklopila v ekipo in z njuno pomočjo upamo na obstanek v ligi. Upam, da bo nase opozoril tudi kdo od mlajših fantov.” Večino priprav je bolj ali manj v anonimnosti oddelala skoraj mladinska ekipa, ki si je lani nabrala kar nekaj izkušenj, mladi Leon Šantelj pa si je po solidnih predstavah zaželel prestopiti v bogatejše okolje, a bo tudi v naslednji sezoni nosil koprski dres.

Koprski strateg po tihem upa na izboljšanje finančnih razmer v klubu: “Pomembno vlogo bodo odigrale tudi finance. Nimamo velikih zahtev, a se soočamo z velikimi težavami. Letos iz lige izpade bistveno več ekip kot v minuli sezoni, zato nam ne bo lahko.”

Nekaj upanja na svetlejšo prihodnost daje začetek sodelovanja s sosednjima kluboma, ŠD Koš in KK Portorož, ki sta Koprčanom pred pričetkom nove sezone posodila štiri mlade košarkarje. Koprčani bodo prvo prvenstveno tekmo odigrali v soboto v Podčetrtku pri enih izmed glavnih kandidatov za napredovanje, v drugem krogu bodo v domači dvorani pričakali Parklje, nato pa sledita še gostovanji v Postojni in v Kranju, po katerih bo že mogoče presoditi, ali bo koprska ladja uspela mirno zadržati svoj privez v drugoligaškem pristanu.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano