Pokazati morajo več mišic

Košarkarji Krke so na prvi četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva v domači dvorani potrdili vlogo favoritov in brez težav ugnali Portorožane. Ti upajo na bolj čvrst odpor na današnji drugi četrtfinalni tekmi v Luciji (20.00).

Portorožani (v belem dresu Ilija Zolotić) bodo za enakovredno igro s Krko potrebovali predvsem mišice pod košema Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Portorožani (v belem dresu Ilija Zolotić) bodo za enakovredno igro s Krko potrebovali predvsem mišice pod košema Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Sobotna zmaga Novomeščanov s 43 točkami prednosti vendarle ni bila odraz pravega stanja na parketu in je bila bržkone previsoka, a v izločilnih dvobojih končna razlika ne igra nobene vloge, zato sta oba trenerja v zadnji četrtini na parket poslala rezerviste. Krkaši so z uvodnim uspehom prišli na pol poti do polfinala, ki si ga lahko zagotovijo z drevišnjo zmago.

V Luciji bo ob 20. uri gostoval državni prvak in trenutno najboljša slovenska ekipa.

V portoroškem taboru s predstavo na prvi tekmi nikakor ne morejo biti zadovoljni, saj je bilo v njihovi igri kljub desetdnevnemu premoru premalo energije in borbenosti. “Pred svojimi navijači moramo biti bolj odločni in agresivni. Krka je velik favorit za napredovanje, vendar se ne mislimo predati. Upam, da bomo tokrat bolj razpoloženi v napadu in čvrsti pod svojim obročem, čeprav je vprašanje, v kakšni zasedbi bomo nastopili, saj nekateri košarkarji čutijo posledice sobotnega dvoboja,” je pred večernim obračunom proti aktualnim prvakom povedal portoroški trener Konstantin Subotić, ki potihem upa, da bodo njegovi varovanci držali korak s favoriziranimi gosti do končnice dvoboja.

Poškodovani kapetan Sašo Ožbolt bo bržkone stisnil zobe in skupaj s soigralci skušal Novomeščanom čim bolj zagreniti življenje. Kakovostna razlika med obema tekmecema je precejšnja, tako da bi bila morebitna zmaga Portorožanov, s katero bi si izborili odločilno tretjo tekmo, prava senzacija. Dolenjci si v lovu na peti zaporedni naslov ne nameravajo privoščiti dodatnega dela, zato so odločeni, da si polfinalno vstopnico priborijo že v Luciji. Širok igralski kader, s katerim je na prvem dvoboju skozi vse srečanje držal visok ritem tako v obrambi kot v napadu, trenerju Aleksandru Džikiću omogoča pester izbor taktičnih različic, osnova vsega pa je obramba na meji prekrška, ki je Portorožanom povzročala obilo preglavic.

Konstantin Subotić: “Pred svojimi navijači moramo biti bolj odločni in agresivni.”

Med bolj razpoloženimi posamezniki sobotne tekme je bil ajdovski center Krke Tomaž Bolčina, ki verjame v zmagovit razplet: “Ponoviti moramo dobro igro iz domače dvorane. Portorožanov nikakor ne podcenjujemo, v domači dvorani pa bodo zagotovo dodatno motivirani. Osredotočeni smo na končni cilj in verjamemo v svojo kakovost, zato se nimamo česa bati.”

Drevišnja tekma bo zagotovo lepa priložnost za pravi košarkarski praznik in številčen obisk primorskih ljubiteljev košarke, saj državni prvaki v slovenski Istri vendarle ne gostujejo vsak dan, domače moštvo pa si za uvrstitev med najboljšo osmerico zagotovo zasluži polne tribune.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano