Po zgodovinski sezoni ne bodo popustili

V novopečenem košarkarskem drugoligašu iz Ilirske Bistrice se po koncu sezone niso prepustili slavju, temveč je klubsko vodstvo hitro zavihalo rokave in začelo pogovore s potencialnimi novimi sponzorji.

ILIRSKA BISTRICA > Za tekmovanje v višjem rangu bodo Bistričani potrebovali bistveno več finančnih sredstev, dobrodošla pa bo tudi kakšna igralska okrepitev, saj si klub z najbolj številčno podporo s tribun v tem delu Slovenije ne želi v drugoligaški druščini plesati le eno sezono. Predsednik Plame pur Andrej Muha, ki upa, da bodo na pomoč v finančnem smislu priskočili tudi občinski možje, je že začel s pogovori z nosilci igre iz minule sezone, sredi junija pa naj bi bilo ogrodje moštva že sestavljeno. Med glavnimi aduti trenerja Martina Novaka je tudi 23-letni ostrostrelec Uroš Kuret (14,4 točke na tekmo), ki je za PN ocenil izjemno sezono, v kateri je skupaj s soigralci nastopal tudi na zaključnem tekmovanju pokala Spar:

“To je bila sijajna, zgodovinska sezona, v kateri nam je poleg uvrstitve v višji rang uspela tudi uvrstitev na zaključni turnir pokala Spar. Med sezono smo imeli tudi nekaj padcev, ki pa na srečo niso bili usodni. Posebej bi pohvalil naše zveste navijače, ki so nam stali ob strani celotno sezono ter navduševali s svojo številčnostjo.”

> Kdaj je bilo med sezono najtežje?

“Najtežji trenutki so bili ob porazih. Predvsem po porazu v Pivki smo s parketa odšli sklonjenih glav, vendar smo se hitro pobrali in v nadaljevanju sezone pokazali pravi obraz. Iz vsakega poraza se nekaj naučiš in tako smo se tudi mi.”

> Kako ste osebno zadovoljni s svojimi igrami?

“S svojimi predstavami sem zadovoljen, je pa še kar nekaj možnosti za napredek, ki ga želim v naslednji sezoni nadgraditi. Zadovoljen sem tudi, da je sezona minila brez poškodb.”

> Je letošnja ekipa po vašem mnenju konkurenčna za nastopanje v drugi SKL?

“Trenutno potekajo pogovori z igralci za naslednjo sezono, košarkarji pa smo že začeli s samostojnimi treningi. Prepričan sem, da bi se z letošnjo ekipo ter s kakšnim dodatnim treningom enakovredno kosali z ekipami iz druge SKL, se pa zavedam, da se ne bi borili za vrh. Okrepitev bi potrebovali predvsem pod košem.”

> Kakšni so vaši osebni cilji v nadaljevanju kariere?

“V nadaljevanju si želim prikazati čim boljše predstave, brez poškodb ter individualno napredovati. Nikoli pa ne veš, kam te poti zanesejo.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano