Po solidnem začetku zlom

Bistriški košarkarji so s sobotnim porazom s Tajfunom verjetno že zapravili možnosti za osvojitev vsaj drugega mesta, ki še vodi v prvo ligo. Večji del tekme so bili sicer trd tekmec favoritu.

Bistriški košarkarji so s  porazom s Tajfunom verjetno že zapravili možnosti za osvojitev vsaj drugega mesta, ki še vodi v prvo ligo Foto: Simon Maljevac
Bistriški košarkarji so s porazom s Tajfunom verjetno že zapravili možnosti za osvojitev vsaj drugega mesta, ki še vodi v prvo ligo Foto: Simon Maljevac

Tajfun : Plama Pur 92:69

ŠENTJUR > Dvorana OŠ Hruševec, gledalcev 200, sodniki Nedović (Kr), Benko (Lj), Španič (Po); četrtine - 19:22, 18:13, 25:22, 30:12. Tajfun: Milovac 2 (2:2), Veličković 27 (9:7), Zadnik 5 (1:1), Držić 22 (2:1), Primorac 14 (3:2), S. Sebič 9, Zimić 2 (2:2), Petkovič 11 (3:3). Trener: Edi Dželalija. Plama pur: Kavgić 16 (12:8), Kuret 9, Zalar 22 (6:5), Srebovt 13 (10:6), P. Iskra 2, Jenko 7 (2:2). Trener: Martin Novak. Prosti meti: Tajf. 22:18, Plam. 30:21; trojke: Tajf. 25:8 (Veličković 4, Držić 3, Sebič 1), Plam. 28:6 (Zalar 3, Kuret 1, Srebovt 1, Jenko 1); os. napake: Tajf. 29, Plam. 23.

Košarkarjem Plame pur pomembnost dvoboja ni spodrezala nog. V začetnih minutah jim je dala celo dodatno energijo. V prvi četrtini so domačini le nejeverno pogledovali na semafor, ki je pričal o boljši igri gostov. Izkušeni Adin Kavgić in natančni Tilen Zalar sta domači obrambi povzročala obilo preglavic.

Gostje iz Ilirske Bistrice so ob podpori polnega avtobusa navijačev vztrajno držali korak s Štajerci, ki si vse do začetka zadnje četrtine niso mogli odlepiti na varno razdaljo. V 31. minuti so vodili le s 65:63, v končnici pa so po zaslugi natančnega Uroša Veličkovića vendarle uveljavili izkušnje in daljšo klop. Domači strateg Edi Dželalija si je oddahnil: ”Tekma je bila zelo napeta. Dvoboj smo v našo korist prelomili šele dve minuti pred koncem. Ne morem biti zadovoljen, saj takšna igra ne vliva veliko upanja za dosego cilja, ki si ga želimo. Plama je imela kar dvajset skokov v napadu, kar je nedopustno.”

V bistriškem taboru kljub padcu v končnici ni bilo velikega razočaranja. Glavne razloge za slavje domačih je opisal Kavgić: ”Ob koncu tekme nam je malce zmanjkalo moči in kljub izjemni podpori s tribun nismo več uspeli držati koraka s tekmeci. Preveč smo poskušali s samostojnimi akcijami, domači so napolnili 'raketo' in nam preprečili uigrane kombinacije.”

Podobnega mnenja je bil tudi trener Martin Novak:” Domačini so bili po zaslugi naše dobre igre precej nervozni. V končnici nam je malce padla zbranost, vendar z našo predstavo ne moremo biti razočarani. V domači dvorani bomo še bolj nevarni za tekmece.”SM


Najbolj brano