Plama pur z domačimi zmagami do obstanka

Krstna sezona v drugoligaški druščini bo nekaj povsem drugega in zahtevnejšega kot lanski nastopi v bistveno manj konkurenčnem tretjeligaškem tekmovanju.

 Plamo pur bo tudi v novi sezoni vodil trener Martin Novak Foto: Simon Maljevac
Plamo pur bo tudi v novi sezoni vodil trener Martin Novak Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA > Po lanski zgodovinski sezoni, ki je bistriški košarki prinesla napredovanje v drugo ligo in nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice v pokalnem tekmovanju, bo moštvo Plame pur novo prvenstvo odprlo v soboto. Bistričani so si lani kljub nekaterim spodrsljajem uspeli zagotoviti mesto v višjem rangu. “Vsi v klubu moramo dati največ kar zmoremo. Predvsem želimo zmagovati pred našimi navijači, ki nam bodo zagotovo tudi v novi sezoni stali ob strani. Uspeli smo obdržati vse košarkarje iz lanske sezone in moštvo še dodatno okrepiti,” je pojasnil trener Plame pur Martin Novak, ki je lahko v minuli sezoni užival ob rekordni podpori s tribun.

Njegovi izbranci so priprave opravili v domačem okolju, med tekmeci sta bila tudi prvoligaša Slovan in Zlatorog, ki sta razkrila določene pomanjkljivosti v igri. “To je tudi namen tekem proti močnim nasprotnikom. Fantje so stvar vzeli resno in na začetek priprav prišli dobro telesno pripravljeni. Imamo kakovostne posameznike, ki igrajo moštveno košarko. Kot ekipa smo najmočnejši in ena izmed prednosti našega moštva je ravno veliko število košarkarjev, ki lahko zablestijo na določeni tekmi,” je prepričan Novak. Robustni Anže Srebovt, ostrostrelec Uroš Kuret, dirigent Tilen Zalar in izkušeni Klemen Muha se bodo lahko v novi sezoni zanesli tudi na pomoč novinca Adina Kavgića, ki je bil v preteklosti eden izmed nosilcev igre Portorožanov: “Ni se mi bilo težko vklopiti v moštvo, saj vsi fantje resnično dihajo za klub, tako da se trenutno počutim kot doma. Upam, da bomo v prihajajoči sezoni mešali štrene ekipam iz vrha lestvice ter da bomo za vsakega nasprotnika trd tekmec. V boju za vrh je pričakovati ekipe iz Škofje Loke, Podčetrtka, Šenčurja in Domžal.”

Z novo okrepitvijo, ki lahko zaigra na obeh centrskih položajih, je zadovoljen tudi Novak: “Menim, da smo s Kavgićem zadeli. Kot izkušen košarkar bo v veliko pomoč meni in ekipi. Verjamem, da bomo izpolnili začrtane cilje, predvsem pa si želimo čim prej zagotoviti obstanek v ligi.” Za uvod bodo Bistričani pred svojimi navijači v soboto pričakali izkušene Kranjčane, nato pa jih čaka še domači dvoboj proti mladi ekipi novomeške Krke. Morebitni dve domači zmagi bi bili odlična popotnica v novo sezono, v kateri resnici na ljubo ne gre pričakovati takšnih serij uspehov, kot so jih Bistričani beležili v preteklih letih.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano