Plama pur: V 2. SKL za dalj časa

Napredovanje v 2. SKL in uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar sta navdušila bistriško športno javnost, ki je košarkarje Plame pur v velikem številu bodrila na pot do zgodovinskih uspehov. Zgolj s selitvijo v višji nivo tekmovanja pa se v Ilirski Bistrici ne bodo zadovoljili.

Prvaki tretje lige s pokalom, v ozadju pa njihov šesti igralec Foto: Simon Godec/Kk Plama Pur
Prvaki tretje lige s pokalom, v ozadju pa njihov šesti igralec Foto: Simon Godec/Kk Plama Pur

ILIRSKA BISTRICA > “Letošnji rezultati so posledica kakovostnega dela vseh bivših in sedanje uprave kluba v zadnjih letih. Vodstvo kluba je zagotovilo sredstva, ki so nam omogočila boj za vrh, pomembno vlogo pa je imelo tudi prijateljstvo vseh košarkarjev v članski ekipi," je glavne razloge za letošnje uspehe izpostavil trener novih drugoligašev Martin Novak. Mladi strateg je letos sestavil izjemno homogeno moštvo, v katerem ni bilo namišljenih zvezdnikov: “Imeli smo vzpone in padce, vse težave pa smo reševali z dialogom v slačilnici. Zadeli smo tudi z okrepitvami, saj je šlo v bistvu za domače igralce. Tudi pri morebitnih okrepitvah za naslednjo sezono se bomo ozirali za karakterni igralci, ki se lahko vključijo v naš ekipo.”

Poleg odličnega skakalca Klemena Muhe, ki moštvo zapušča zaradi študijskih obveznosti na Portugalskem, so letos glavno breme nosili ostrostrelec Uroš Kuret, organizator igre Tilen Zalar in kapetan Uroš Jenko, prvi strelec moštva pa je bil s povprečjem 15,1 točke na tekmo Anže Srebovt. Slednji bi se ob boljšem izvajanju prostih metov (le 41,5 odstotka) lahko pohvalil z bistveno boljšo strelsko statistiko, omenjeno pomanjkljivost pa je nadoknadil z zavzeto igro v obrambi in napadu: “Vsak košarkar je letos uspešno opravljal svoje dolžnosti, za uspešno nastopanje v drugi ligi pa morda potrebujemo kakšno okrepitev pod obročem. Zavedamo se, da bomo potrebovali tudi več treningov, saj gre za zelo zahtevno tekmovanje.”

Po besedah predsednika Andreja Muhe je vodstvo kluba že začelo s pripravami na naslednjo sezono: “Začeli smo z zbiranjem sredstev, upam pa, da bodo k temu uspešnemu projektu pristopila tudi ostala bistriška podjetja, s pomočjo katerih lahko nadaljujemo to zgodbo in zagotovimo dovolj visok proračun. Letos smo naredili korak naprej tudi v marketinškem smislu, za kar je najbolj zaslužen Tadej Primc, celotno organizacijo kluba pa moramo dvigniti na višji nivo.”

V klubu, ki se lahko pohvali tudi z več kot 200 mladimi košarkarji in uvrstitvijo pionirske ekipe v prvo ligo, pa v 2. SKL ne nameravajo igrati le stranske vloge: “Zgolj z obstankom v ligi ne bomo zadovoljni. Želimo še naprej zmagovati pred svojimi zvestimi navijači in postati stabilen drugoligaš.”

Ogrodje letošnjega moštva naj bi ostalo skoraj nespremenjeno, za nastop v višji ligi pa Bistričani vendarle potrebujejo še nekaj višine in izkušenj. “Najprej se bomo pogovorili z aktualnimi člani moštva, nato pa bomo stopili v stik z morebitnimi okrepitvami. Zaenkrat še nimamo konkretnih imen, vendar bodo že kmalu vidne prve poteze,” je za zaključek dodal Muha.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano