Plama praktično med osmerico

Košarkarji bistriškega Plama pur so si z visoko zmago na tretjeligaškem dvoboju s Posavjem že po prvi tekmi praktično zagotovili nastop na zaključnem turnirju, ki bo v celjskem Golovcu. Čaka jih še povratni dvoboj, a so na dobri poti. Plama Pur : Posavje Krško 88:53.

Košarkarji bistriškega  Plama pur so si   praktično zagotovili nastop na zaključnem turnirju, ki bo v celjskem Golovcu (fotografija je iz arhiva) Foto: Simon Maljevac
Košarkarji bistriškega Plama pur so si praktično zagotovili nastop na zaključnem turnirju, ki bo v celjskem Golovcu (fotografija je iz arhiva) Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA>Morda bosta v Celju nastopili celo dve primorski ekipi, saj v petem krogu igra tudi Splošna plovba, ki je včeraj po oddaji naših besedil v tisk gostovala v Škofji Loki. V Ilirski Bistrici so že uvodne minute dvoboja nakazale, da so domačini trdno odločeni izkoristiti zgodovinsko priložnost za uvrstitev med najboljših osem ekip v pokalu.

ŠD Antona Žnideršiča, gledalcev 250, sodnika: Rener (Koper), Kosmač (Idrija); četrtine - 25:15, 19:13, 20:10, 24:15; Plama Pur: Kuret 22, Zalar 8, Hreščak 14, Srebovt 29, Gorjanc 2, Muha 11, Jenko 2. Trener: Martin Novak.

Čvrsta obramba in razpoložen napad sta Plami Pur hitro prinesla prednost. Na glavni odmor so domačini odšli s 16 koši naskoka. Gostje iz Krškega tudi v drugem polčasu niso bili kos razigranim Bistričanom, ki so iz minute v minuto višali prednost. Ta je tik pred koncem narasla že na 40 košev, končnih 35 pa Bistričanom zagotavlja mirno pot na povratno tekmo. Svoj delež je kljub težavam z boleznijo prispeval Klemen Muha, najbolj razpoložena pa sta bila mlada Anže Srebovt in Uroš Kuret, ki sta skupaj prispevala kar 51 košev.

"Zelo sem zadovoljen z igro. Kljub visoki zmagi se zavedamo, da smo šele na polovici poti. Na povratnem dvoboju nas čaka zahtevno delo, tako da bomo morali tudi tam pokazati maksimalen pristop," je po tekmi povedal domači trener Martin Novak. Povratni obračun bo v sredo.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano