Ožbolt ostaja v Splošni plovbi

Kot kaže bo portoroška Splošna plovba tudi v svoji krstni prvoligaški sezoni lahko računala na usluge Saša Ožbolta, ki se je z vodstvom kluba dogovoril za enoletno sodelovanje z možnostjo predčasnega odhoda v tujino.

Saša Ožbolt Foto: Kzs
Saša Ožbolt Foto: Kzs

PORTOROŽ > “Že v minuli sezoni sem se z vodilnimi možmi dogovoril za takšno obliko sodelovanja, saj bi lahko ob morebitni ugodni ponudbi odšel v tujino. Tudi aktualna pogodba je sestavljena na enak način, tako da ostajam član portoroškega kluba,” je v soboto zvečer v pogovoru za PN potrdil Saša Ožbolt. Nekdanji slovenski reprezentant je že pred dvema mesecema pojasnil, da se bo najprej posvetil zdravstvenim težavam, ki so ga mučile v minuli sezoni, med drugim je pred časom opravil tudi lažjo operacijo kolena. 32-letni košarkar se je v minulih dneh nekajkrat sestal z vodstvom kluba. “Vesel sem, da smo našli skupni jezik. Večina igralcev, ki so v preteklih tednih okrepili klub, prihaja iz primorskega konca, zato bo prvoligaška ekipa precej domača. Morda je kakšen igralec v pogajanjih s klubom čakal tudi na moj podpis,” še dodaja branilec, ki je lansko drugoligaško sezono zaključil s povprečjem 13,8 točke, 4,2 skoka in 3,6 podaje na tekmo.

Z njegovimi besedami se strinja tudi trener Konstantin Subotić: “Z Ožboltovim podpisom smo potrdili, da smo ambiciozni. Odprtih imamo še nekaj opcij, pri tem pa smo zainteresirani predvsem za igralce iz bližnje okolice.” Mornarji so se preteklih tednih okrepili z Miho Markičem, Bobanom Vukovićem in Alenom Hodžićem, s poškodbama pa imata precej težav David Moro in visoki Boris Gverić.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano