Ohranili so bistre glave

Po uspešni lanski sezoni v dresu Grosuplja se je Igor Tratnik odločil za selitev v slovensko Istro. 24-letni krilni center Portorožanov se je izkazal že v uvodnem obračunu proti Zlatorogu, saj je v svojo statistiko vpisal 24 točk in osem skokov, v zadnji četrtini pa je Laščane potopil s tremi zaporednimi trojkami.

Igor Tratnik  (št. 5) je bil igralec tekme med Portorožem in Zlatorogom  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Igor Tratnik (št. 5) je bil igralec tekme med Portorožem in Zlatorogom  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LUCIJA >

Po pomembni zmagi je za PN pokomentiral odločilne trenutke srečanja: “Zmago sta nam prinesla večji motiv in zbranost med samim srečanjem, še posebej pa v ključnih trenutkih. Gostje so se nam nekajkrat nevarno približali, vendar smo ohranili hladne glave in zmagali.”

> So bili trije uspešni meti za tri točke v zadnji četrtini posledica uigranih akcij?

"V napadu nam je žoga dokaj lepo krožila in soigralci so me lepo našli za odprte mete v odločilnih trenutkih. Na srečo sem zadel, kljub temu pa tega ne bi obešal na velik zvon.”

> Ste pričakovali tako uspešen začetek prvenstva?

“Potihoma smo se nadejali zmage proti Zlatorogu, ki sodi med favorite za najvišja mesta. Odlično smo odprli novo sezono, kljub temu pa ostajamo na trdnih tleh. Zavedamo se, da bo prvenstvo še dolgo, zato se moramo osredotočiti na vsako tekmo posebej.”

> Kot kaže, vam morski zrak zelo ustreza?

“Odlično sem se vklopil v ekipo. V slačilnici smo ustvarili odlično vzdušje, kar je bilo vidno tudi na tekmi proti Zlatorogu. Ko je bilo najbolj potrebno, smo stopili skupaj.” SM


Najbolj brano