Na valu košarkarske evforije

V Ilirski Bistrici so že začeli z organizacijskimi pripravami za nastop v drugoligaškem košarkarskem tekmovanju.

Člansko moštvo Plame Pur bo pod vodstvom stratega Martina Novaka  uvodni del priprav pričelo sredi avgusta  Foto: Simon Maljevac
Člansko moštvo Plame Pur bo pod vodstvom stratega Martina Novaka uvodni del priprav pričelo sredi avgusta  Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA > Člansko moštvo bo pod vodstvom stratega Martina Novaka z uvodnim delom priprav pričelo sredi avgusta. Prvi treningi bodo potekali v domačem okolju, višinske priprave pa na bližnjem Mašunu, ki je v zadnjih letih s svojo odlično lego vse bolj priljubljena lokacija za naporne kondicijske treninge. Trenerski štab načrtuje številne pripravljalne tekme, nekatere celo s prvoligaškimi ekipami.

Predsednik Andrej Muha pa s svojo ekipo pripravlja tudi pravi košarkarski praznik. “Tradicionalni Dan bistriške košarke bo na sporedu 21. septembra, torej dan pred velikim finalom evropskega prvenstva. Košarkarska evforija bo takrat zagotovo na vrhuncu, kar bomo skušali izkoristiti in s tem še povečati število mladih košarkarjev v našem klubu. Še naprej bomo veliko pozornosti posvečali delu z mladimi.”

Moštvo, ki je lani slavilo v tretji ligi in se uvrstilo na zaključni turnir pokalnega tekmovanja, bo ostalo praktično nespremenjeno, Muha pa po tihem upa na kakovostno okrepitev na centrskem položaju.

“V naslednji sezoni se želimo izogniti neugodnemu boju za obstanek in se uvrstiti nekje v sredino lestvice. Upamo, da nam bo moštvo uspelo okrepiti z visokim košarkarjem. Žreb je odločil, da igramo prvi dve prvenstveni tekmi na domačem igrišču, kar je voda na naš mlin. Še posebej se veselimo primorskih derbijev proti Postojni in Kopru. Verjamemo, da nam bodo naši zvesti navijači še naprej stali ob strani v velikem številu,” je pojasnil Muha. Pred prvo domačo tekmo proti moštvu Elektro Gorenjska prodaja iz Kranja (19. oktober) čaka novopečene drugoligaše še nekaj organizacijskih opravil, saj morajo izpolniti zahtevne tehnične kriterije.

Potrebno bo okrepiti kader, ki skrbi za organizacijo tekme, ter urediti vse potrebno za nemoteno delo vseh uradnih oseb in zapisnikarske mize. “Načrtujemo tudi dodatne termine za trening v naši dvorani in pri tem računamo na pomoč občine ter osnovne šole in sponzorjev. En trening na teden bo moštvo opravilo v Postojni, saj ima kar nekaj košarkarjev med tednom študijske obveznosti v Ljubljani,” je dodal predsednik Plame pur, ki kljub ne ravno rožnati finančni situaciji verjame v uspešno drugoligaško sezono.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano