Mornarji s pivovarji

V petek zvečer so v okviru košarkarskega reprezentančnega turnirja izžrebali tekmovalne pare za novo košarkarsko sezono.

Novinec v prvi ligi, portoroška Splošna plovba, bo imela ognjevit začetek Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Novinec v prvi ligi, portoroška Splošna plovba, bo imela ognjevit začetek Foto: Tomaž Primožič/Fpa

CELJE >Nekoliko v ilegali, saj tokrat vabila niso našla poti do medijev, so v dvorani Zlatorog izžrebali tekmovalne pare za prihodnjo košarkarsko sezono od prve do četrte lige.

Novinec v prvi ligi, portoroška Splošna plovba, bo imela ognjevit začetek. Prvič zaradi organizacije superpokala, ki v sredo, 2. oktobra začenja klubsko košarkarsko sezono in tradicionalno pripade novincu v ligi, v katerem se bosta merila Olimpija in Krka; drugič, zaradi zahtevnosti tekmecev v uvodnih dveh krogih. V prvem krogu, 19. oktobra, bo Portorož gostil laški Zlatorog, v drugem bo odpotoval v goste k domžalskemu Heliosu, v tretjem pa pride v Lucijo Rogaška.

V drugi ligi so tri primorske ekipe, ob staroselcih Postojni in UKK Koper, je novinec prvak tretje lige Plama pur. Tekmovanje se prav tako začne 19. oktobra. Prvi primorski obračun bo v 3. krogu 2. novembra, ko se bosta merila Postojna in Koper, preostala dva pa se bosta zvrstila eden za drugim - v 8. krogu (7. december) bo sosedski dvoboj med Plamo pur in Postojno, ki bo napolnil bistriško dvorano, teden dni pozneje pa se bosta pomerila Koper in Plama.

Čeprav je bilo po novem tekmovalnem sistemu predvideno, da bodo v prvem delu tekmovanja tretjo ligo tvorile tri skupine s po šestimi ekipam, v novi sezoni ostaja delitev na vzhodni in zahodni del lige. Vsaka skupina bo imela neparno število devetih moštev, po rednem delu pa se začne končnica za obstanek in napredovanje. Primorsko zastopstvo v ligi tvorijo Mesarija Prunk Sežana, Ajdovščina, Pivka in Tolmin. RM


Najbolj brano