Mirni Ožbolt potrdil zmago

V tekmi za infarkt so košarkarji Portoroža z malce sreče osvojili zlata vredno zmago, ki jim zagotavlja mirnejše nadaljevanje lige za obstanek. Odločilna prosta meta je štiri sekunde pred koncem zadel Sašo Ožbolt. Portorož : Grosuplje 93:89.

Sašo Ožbolt (z žogo) v prvi ligi s pridom izkorišča svoj košarkarski intelekt Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Sašo Ožbolt (z žogo) v prvi ligi s pridom izkorišča svoj košarkarski intelekt Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Gostje iz Grosupljega so imeli pred gostovanjem v Luciji kljub dvema zaporednima porazoma varno prednost pred zasledovalci, kar je bilo vidno tudi ob sproščeni igri v napadu v uvodnih minutah sobotnega dvoboja, ko so po trojki Marka Antonijevića hitro pobegnili na 19:11.

Dvorana Lucija, gledalcev 200, sodniki: Poljanšek (Hraše), E. Javor (Ljubljana), Česen (Kranj); četrtine - 17:20, 33:22, 21:26, 22:21. Splošna plovba Portorož: Tratnik 16 (3:3), Špan 22 (4:2), Petrovčič 7 (2:1), Zolotić 4 (2:2), Čigoja 9 (2:2), Buda 6 (2:2), Hodžić 4 (2:2), Ožbolt 23 (4:4), Richter 2. Trener: Konstantin Subotić. Grosuplje: Krubally 9 (4:3), Antonijević 15, Trampuš 15, Julević 13, Krušič 14 (2:2), Karavdić 2, Williams 12 (8:3), Burrage 9. Trener: Dejan Mihevc. Pr. meti: Port. 21:18, Gros. 14:8; os. napake: Port. 19, Gros. 21; trojke: Port. 23:9 (Špan 4, Ožbolt 3, Tratnik, Čigoja po 1), Gros. 29:15; skoki: Port. 31, Gros. 31.

Med domačimi navijači se je v teh trenutkih pojavila bojazen, da si bodo mornarji ponovno priigrali velik zaostanek še pred glavnim odmorom, a se bojazni niso uresničile. “Prva četrtina je bila ponovno slaba, vendar nam je v nadaljevanju steklo. Nad-zirali smo skok in nismo izgubljali žog po nepotrebnem, kar je bilo opazno tudi pri rezultatu," je igro v drugi četrtini opisal Sašo Ožbolt, ki je z natančnimi meti paral živce gostujočim košarkarjem in v igro Portorožanov vnašal prepotrebno mirnost. Domači so v drugih četrtini dosegli kar 33 točk in si priigrali vodstvo, ki so ga kljub odličnemu metu gostov obdržali vse do začetka zadnje četrtine. “Tekma je bila res zanimiva za gledalce, ki so lahko uživali v učinkoviti igri obeh ekip. Padalo je z vseh strani, gostje pa so bili izjemno natančni pri metu za tri točke,” je dodal Oži, ki je devet minut pred koncem odgovoril na trojko za izenačenje Kannona Butlerja Burragea. Bilo je 76:71, nato pa dirigentsko palico predal Jan Španu in Igorju Tratniku, ki sta poskrbela, da je Portorož v zadnje štiri minute vstopil z vodstvom 86:80. Grosupeljčani pa se niso predali. Center Matej Krušič je dve minuti pred koncem s polaganjem izenačil, po nekaj zapravljenih napadih na obeh straneh pa je Špan 25 sekund pred koncem s košem in dodatnim prostim metom povišal na +5 (91:86) in v domačem taboru so že začeli proslavljati uspeh. Da vse skupaj le ne bi minilo brez dodatne drame, je poskrbel ravno portoroški organizator igre z dvema zgrešenima prostima metoma, ki sta Kaylonu Anthonyju Williamsu omogočila celo met za izenačenje, a žoga ni hotela skozi obroč. Nato je na črto prostih stopil Ožbolt in potrdil zmago: “Ti dve točki nam omogočata mirnejšo pripravo na naslednje nasprotnike. Čaka nas še nekaj zelo zahtevnih tekem, zato moramo ta teden čim bolje izkoristiti za kakovostne treninge. Ritem je naporen, vendar je enak za vse ekipe.” Gostujoči trener Dejan Mihevc je športno čestital za zmago: “Mojim fantom ne morem zameriti ničesar, saj so pustili srce na igrišču. Enako so storili tudi Portorožani, ki so zasluženo zmagali, a tudi če bi zmaga pristala v naših rokah to ne bi bilo nezasluženo.” Po prvi polovici lige za obstanek ima Grosuplje dve zmagi prednosti pred Portorožem, v boj za prvi dve mesti, ki vodita v četrtfinale, pa sta se z novima zmagama vmešala tudi Maribor in Elektra.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano